Προχωρεί η κάθαρση στο ποδόσφαιρο

Προχωρεί η κάθαρση στο ποδόσφαιρο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι οριστικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αποβάλλονται από κάθε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας και υποβιβάζονται στη Δ΄ Εθνική. Ο,τι δεν έπραξε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, το έκανε πράξη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία χθες, νωρίς το βράδυ, ανακοίνωσε πως δεν χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στις δύο ομάδες, καθώς δεν έχει διαφοροποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους. «Δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία των Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την αθλητική Δικαιοσύνη», τονίστηκε στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε απ’ το βήμα της Βουλής τη βούληση της Πολιτείας για να απομακρύνει όλους όσοι λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου: «Πρέπει να απαλλαγούμε από τους παραγοντίσκους και του ποδοσφαίρου, και της πολιτικής, και των μίντια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιχείρησε την τελευταία στιγμή να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στους τραγουδιστές Βασίλη Καρρά και Αγγελική Ηλιάδη, για να ρυθμιστεί το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής! Απ’ την πλευρά της Καβάλας, ο Σταύρος Ψωμιάδης θέλησε ενώπιον της ΕΕΑ να ξεκαθαρίσει ότι εκείνος είναι ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης της Καβάλας και όχι ο πατέρας του, Μάκης, ο οποίος και καταζητείται λόγω των στημένων αγώνων.

Επίσης, η Επιτροπή δεν χορήγησε πιστοποιητικό και στην ΑΕΚ, καθώς δεν προσκόμισε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο, της έδωσε παράταση έως την Πέμπτη προκειμένου να διευθετήσει την εκκρεμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κινδυνεύσει επίσης με υποβιβασμό. Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ, πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Επιπλέον, η ΕΕΑ έχει καλέσει για την ίδια ημέρα τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ηρακλή για διευκρινίσεις σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, βρίσκεται στον αέρα η έναρξη του νέου πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Κατ’ αρχάς, η Σούπερ Λίγκα που έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει την Παρασκευή, θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνει δεκτές τις αποφάσεις της ΕΕΑ (ειδάλλως η Πολιτεία θα προχωρήσει σε διάλυση του πρωταθλήματος και αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις) και θ’ αναζητήσει τις ομάδες που θ’ αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Λογικά θα προβιβαστούν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας από τη Φούτμπολ Λιγκ (ωστόσο, η ομάδα της Δράμας δεν έχει τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής) ή θα παραμείνουν στην κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, εφ’ όσον δικαιωθούν αύριο απ’ το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου έχουν προσφύγει. Επιπλέον, χθες το πρωί, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα την αναστολή εκτελέσεως της απόφασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για έναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο. Στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο σενάρια. Ή θα μετατεθεί η έναρξη του νέου πρωταθλήματος για τις 11 Σεπτεμβρίου ή θ’ αρχίσει το Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή έξι αντί οκτώ αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή