Ενα βήμα μπρος και δύο πίσω στο πρωτάθλημα

Ενα βήμα μπρος και δύο πίσω στο πρωτάθλημα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει στον «αέρα» το ελληνικό πρωτάθλημα, 48 ώρες πριν από την έναρξή του. Η Σούπερ Λίγκα μπορεί να γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μπουν στη σέντρα οι ομάδες, ωστόσο οι δικαστικές εκκρεμότητες και η χθεσινή «ένσταση» του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δείχνουν ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Σούπερ Λίγκα, σε περίπτωση μη έναρξης, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ρήτρα 4 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων. Για τον λόγο αυτό ζήτησε εγγράφως απ’ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που παραμένουν σε εκκρεμότητα (σε αυτήν την κατηγορία ανήκει η ΑΕΚ που οφείλει σήμερα να προσκομίσει έγκυρη φορολογική ενημερότητα), καθώς και της Δόξας Δράμας και του Λεβαδειακού, προκειμένου να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Να σημειωθεί πως εφόσον το πρωτάθλημα αρχίσει το Σαββατοκύριακο, θα διεξαχθούν οι έξι απ’ τους οκτώ αγώνες και δεν θα γίνουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, καθώς επρόκειτο να αντιμετωπίσουν την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα που υποβιβάστηκαν στη Δ΄ Εθνική.

Την ίδια ώρα, η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ ξεκαθάρισε πως ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα θα οδηγηθούν σε υποβιβασμό, αν δεν αποσύρουν ώς το μεσημέρι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για να μην αρχίσει το νέο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, σήμερα εκδικάζεται απ’ το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η αίτηση των Πανσερραϊκού, Λάρισας και Ηρακλή για αναίρεση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία είχε επιβάλει ποινή αφαίρεσης βαθμών αντί για υποβιβασμό σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Αν δικαιωθούν, τότε θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία (αντί των Δόξα Δράμας και Λεβαδειακού) και αυτομάτως θα μπλοκάρει η έναρξη του πρωταθλήματος.

Η Σούπερ Λίγκα τοποθετήθηκε στο θέμα της προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου».

Την αντίδρασή τους για την έναρξη του πρωταθλήματος εξέφρασαν μέσω ανακοινώσεών τους η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΑΕΚ, που κατήγγειλαν ως αυθαίρετη την έκδοση ανακοίνωσης της διοργανώτριας αρχής.

Τις τελευταίες εξελίξεις σχολίασε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΚΑΪ»: «Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών για όσα έχουν γίνει». Επίθεση στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού εξαπέλυσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή