Πισω απο τις καμερες

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντητα ερωτήματα

«Ξήλωμα» έπεσε στην ΕΕΑ, έξι μέρες πριν από την καρατόμηση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Η κυβέρνηση «πέταξε» εκτός Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πέντε μέλη και σε χρόνο-ρεκόρ τ’ αντικατέστησε ορίζοντας και ένα νέο ως αναπληρωτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα από τα πέντε πρώην μέλη παραιτήθηκαν. Πρόεδρος της ΕΕΑ παρέμεινε ο αρεοπαγίτης Κωνσταντίνος Τζένος. Τι δεν έκαναν καλά μέχρι πριν από μερικές μέρες η Επιτροπή και τα πέντε μέλη της; ΠΑΠ.

Μας… έπεισε ο ΠΑΟ

Πραγματικά, προκαλεί γέλιο ο τρόπος που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός και η αιώνια κρυψίνοιά του. Από το πρωί της Πέμπτης διέρρεε, πως ο Τζόρβας αποκλείστηκε από την αποστολή της ομάδας, λίγο πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Μακάμπι, διότι τραυματίστηκε. Λίγες ώρες μετά, ο παίκτης μετακόμιζε στην Παλέρμο… Σκεπτόμενος το κατάντημα της πράσινης ΠΑΕ, μπορούμε να πούμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο… ΠΑΠ.

Πελατειακές σχέσεις

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, γιατί έπρεπε να φθάσουμε στο παρά ένα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η προσωπική άποψη είναι ξεκάθαρη. Οι εμπλεκόμενοι δοκίμαζαν ο ένας τα όρια του άλλου. Βασιζόμενοι πάντα στη λογική του Ελληνα πως στο τέλος θα κάνουμε αυτό που θέλουμε -ασχέτως αν είναι νόμιμο- πίστεψαν πως θα επέβαλαν ξανά τους δικούς τους κανόνες. Ωστόσο, έπεσαν πάνω στην Πολιτεία, η οποία για πρώτη φορά ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά.

Αρχισαν οι πιέσεις

Το θέμα είναι να παραμείνει στην ίδια γραμμή δράσης και να μην αλλάξει ρότα. Ηδη οι πιέσεις που ασκούνται είναι πολλές. Και πρώτοι που τις ασκούν είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές των περιοχών της Μαγνησίας και της Καβάλας, οι οποίοι βάζουν πάνω απ’ όλα την εκλογική τους πελατεία. Μα πότε, επιτέλους, θ’ αλλάξουν μυαλά; Για «φινάλε», αφήσαμε την «αμαρτωλή» επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία με τον τρόπο που ενεργεί, δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα σε σχέση μ’ εκείνα τα οποία καλείται να λύσει. Ν.Ν.Γ.

Πιο ρομαντική

Αλλη γενιά εκείνη του ’87 κι άλλη αυτή του 2005, χωρίς να συγκρίνονται τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των μεγάλων παικτών κάθε γενιάς. Πιο ρομαντική η πρώτη, κι ας ήταν η πρώτη φουρνιά επαγγελματιών παικτών στο ελληνικό μπάσκετ. Κι ας άνοιξαν τον δρόμο για τα εκατομμύρια ευρώ που πήραν -δίκαια- οι συνεχιστές τους. Γ.Β.

Να δουν το χρήμα

Το παιχνίδι που παίζεται στον Πανιώνιο, για την αγοραπωλησία της ΠΑΕ, δεν έχει προηγούμενο. Κύπριοι, Κουβετιανοί και όποιος άλλος βρει ανοιχτή πόρτα έχει κάνει πρόταση εξαγοράς του «ιστορικού».

Προφορική ή γραπτή πρόταση δεν έχει διαφορά. Σημασία έχει ποιος θα δώσει χρήματα που θα δουν στον Πανιώνιο και θα προχωρήσουν στη μεταβίβαση των μετοχών. Να τα δουν, όμως, τα χρήματα και να μην είναι σε… φωτοτυπία. Κι εφόσον, εμφανιστούν τα χρήματα και η νυν διοίκηση του ερασιτεχνικού Πανιωνίου δεν προχωρήσει σε προσύμφωνο ή οριστική συμφωνία για την πώληση, θα είναι εκτεθειμένη απέναντι στον επενδυτή που δεν θα είναι «μουσαντένιος»… Γ.Β.

Υπευθυνότητα

Να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες, εμφανίζεται αποφασισμένη η διοίκηση της ΕΡΤ. Και μία απ’ αυτές είναι το Ιντερνετ. Μόνο που θα πρέπει να το κάνει σύντομα, καθώς η ενημέρωση του τηλεοπτικού της προγράμματος από την επίσημη ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προκαλώντας προβλήματα.

Την Τρίτη 23 του μηνός, η ιστοσελίδα, www.ert.gr ενημέρωνε τους επισκέπτες της πως στις 19.00 η ΕΤ1 θα μετέδιδε τον αγώνα Μαυροβούνιο – Ιταλία και στις 22.00 το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Βουλγαρία για το τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις». Ωστόσο, όλα ήταν λάθος.

Πρώτον, το Μαυροβούνιο δεν μετείχε στο τουρνουά, καθώς τη θέση του πήρε το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ. Δεύτερον, το πρώτο παιχνίδι του προγράμματος ήταν Ιταλία – Βουλγαρία στις 18.45, ενώ στις 21.15 έπαιξαν η Ελλάδα με το Πανεπιστήμιο. Φαίνεται πως τον Αύγουστο κάποιοι κατεβάζουν ρολά. Και σίγουρα αυτοί δεν είναι οι ιδιώτες… Ν.Ν.Γ.

Τα ίδια έλεγαν

Αρχισαν τ’ ανέκδοτα με το που κληρώθηκε η Ντόρτμουντ στον όμιλο του Ολυμπιακού: Οι δύο πρώτοι πάνε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο 3ος συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και ο 4ος πάει στον… Πειραιά. Τα ίδια ακριβώς έλεγαν, όταν ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί με Ρεάλ, Βέρντερ και Λάτσιο, μόνο που τότε μπήκε στους 16. Θ’ αποδειχθεί η ομάδα του Βαλβέρδε αντάξια εκείνης του Τάκη Λεμονή; Να σας πω την αλήθεια, πολύ αμφιβάλλω. Ν. Α. ΚΩΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή