ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο μυστήριο στην κουτσουρεμένη πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν το ποια ακριβώς συμπεριφορά του κόσμου θα καταγραφόταν. Επειτα από ένα καλοκαίρι που στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνέβησαν απίστευτα πράγματα ήταν πολύ λογικό να περιμένει κάποιος να δει άδειες εξέδρες – πόσω μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Κι όμως με την εξαίρεση του άδειου γηπέδου του Πανιωνίου, στα άλλα τέσσερα γήπεδα (στο Γεντί Κουλέ, στην Κέρκυρα, στα Γιάννινα και φυσικά στην Τούμπα) είχαμε πολύ κόσμο: η πληρότητα έφτασε το 80%!

Αυτό είναι σημάδι αισιοδοξίας: ο κόσμος πιστεύει στη διαδικασία της κάθαρσης (και για αυτό εξακολουθεί να παρακολουθεί το πρωτάθλημα) και από την άλλη θέλει να δει και λίγη μπάλα: οι ομάδες που έχουν στόχους και διοικήσεις που σέβονται το κοινό, όπως ο ΠΑΟΚ π.χ. θα έχουν και υποστήριξη ακόμα και σε καιρούς που ο απλός φίλαθλος μπορεί και να θεωρεί πολυτέλεια την αγορά ενός εισιτηρίου.

Βέβαια ποδόσφαιρο καλό δεν είδαμε – αυτό το βλέπεις στην Αγγλία ή στην Ισπανία. Αλλά πριν να απαιτήσουμε το εξαιρετικό, ας περιοριστούμε στο αυτονόητο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή