Στην Κύπρο το «κουβάρι» των στημένων

Στην Κύπρο το «κουβάρι» των στημένων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που ενδέχεται να τηρούν στην Κύπρο οι 83 κατηγορούμενοι στην υπόθεση των «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» ζητεί με σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση. Παράλληλα, για 15 εκ των κατηγορουμένων, ο ανακριτής ζητεί να ανοιχθούν και λογαριασμοί που τυχόν τηρούν συγγενικά τους πρόσωπα.

Το αίτημα δικαστικής συνδρομής έχει ήδη αποσταλεί μέσω της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, ενώ καταλυτικό ρόλο για την κίνηση αυτή του ανακριτή απετέλεσαν τα στοιχεία που του εστάλησαν από την UEFA. Βάσει αυτών, ο κ. Κασίμης προέβη στην ταυτοποίηση είκοσι προσώπων, κυρίως Κυπρίων, που στοιχημάτιζαν σε στημένα «ματς» μέσω της εταιρείας στοιχημάτων BetFair. Ζητούμενο για τον ανακριτή μέσω της δικαστικής συνδρομής, είναι να εντοπιστεί ενδεχόμενη διασύνδεση μεταξύ των προσώπων αυτών και των κατηγορουμένων.

Επιπλέον, ο κ. Κασίμης ζητεί να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί που πιθανόν τηρούν στην Κύπρο, συγγενικά πρόσωπα των Αχ. Μπέου, Γ. Τσακογιάννη και Β. Καρακούλια (σ. σ. είναι προφυλακισμένοι), του διεθνώς -πλέον- καταζητούμενου Μ. Ψωμιάδη καθώς και συγγενείς των επίσης κατηγορουμένων στην υπόθεση Στ. Ψωμιάδη, Ν. Ζαμάνη, Α. Δημόπουλου, Δ. Ζαβαντία, Α. Ντότση, Ν. Χάλκου, Ν. Παντέλη, Γ. Παπαδόπουλου, Β. Γεωρτσιάκου, Μ. Νικολόπουλου και Γ. Παπακώστα.

Εν τω μεταξύ στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, ο 9ος τακτικός ανακριτής θα μεταβεί στη Χάγη προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της Europol και Eupojust. Αντικείμενο της συνάντησης, πέραν της διασταύρωσης και ανταλλαγής στοιχείων, είναι η επίσπευση των οκτώ συνολικά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες και αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων διατηρούν στο εξωτερικό αλλά και στοιχηματικές εταιρείες που εμφανίζονται στην δικογραφία και δραστηριοποιούνται μέσω Ιντερνετ.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες ο 9ος τακτικός ανακριτής θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη προκειμένου να αποσαφηνίσει τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» που περιγράφονται στη δικογραφία.

Να σημειωθεί πως αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν η Ηλιούπολη και οι Τσακογιάννης, Νικολόπουλος και Παντέλης στη Δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για τις ποινές που τους επιβλήθηκαν (υποβιβασμός της Ηλιούπολης και ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο του Γιώργου Τσακογιάννη).

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ. Σ. της Σούπερ Λίγκας, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται πως το νέο πρωτάθλημα άρχισε δίχως να έχει υπογραφεί η προκήρυξη. Αν η Σούπερ Λίγκα έβαζε θέμα προκήρυξης και έγκρισής της, ενδεχομένως να προέκυπτε πρόβλημα για την πρεμιέρα. Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο έκανε λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή