Απροστάτευτοι πολίτες στον πόλεμο συνδέσμων

Απροστάτευτοι πολίτες στον πόλεμο συνδέσμων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χούλιγκαν του Ολυμπιακού από τον σύνδεσμο της Ηλιούπολης είναι οι δράστες της επίθεσης, βράδυ Δευτέρας, στο κλαμπ του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα με απολογισμό δύο σοβαρά τραυματίες, τέσσερις συλλήψεις και εκτεταμένες φθορές σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες είναι μέλη του εν λόγω συνδέσμου, ενώ το ίδιο φέρεται να προκύπτει από πληροφορίες και για τα υπόλοιπα άτομα που μετείχαν στην επίθεση και διέφυγαν τη σύλληψη. Στον εν λόγω σύνδεσμο, μετά από έλεγχο της ΕΛ. ΑΣ. στις 19 Οκτωβρίου είχαν εντοπιστεί αυτοσχέδια ρόπαλα και μαχαίρια. Μέλη του φέρονται να έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε συνδέσμους του ΠΑΟ (π. χ. στον Αγ. Δημήτριο στις 18 Νοεμβρίου), ενώ ενδεικτικά στις 8 Δεκεμβρίου 2010 και 8 Ιανουαρίου 2011 υπέστησαν αντίποινα, πιθανόν από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», για τον έναν από τους συλληφθέντες (χούλιγκαν του Ολυμπιακού) υπάρχουν πληροφορίες για διασύνδεσή του με την ομάδα εκβιαστών της Ηλιούπολης, μέλη της οποίας φέρονται αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που, μεταξύ άλλων, οδήγησε στον υποβιβασμό της τοπικής ομάδας στη Γ΄ Εθνική.

Στην επίθεση στον σύνδεσμο του ΠΑΟ στα Πετράλωνα πήραν μέρος 40-50 άτομα που μετέβησαν στο σημείο με δίκυκλα, πιθανόν μέσω της οδού Χαμοστέρνας, δίχως περιέργως να γίνουν αντιληπτά από την ΕΛ. ΑΣ. Ηταν οπλισμένα με βόμβες μολότοφ, πυροσβεστήρες, ρόπαλα και βεγγαλικά. Τη στιγμή της επίθεσης, στον σύνδεσμο του ΠΑΟ στην οδό Κειριαδών βρισκόταν μεγάλος αριθμός οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είχαν πληροφορηθεί τις κινήσεις του «εχθρού». Ακολούθησε σύρραξη στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο από τους μετέχοντες στα επεισόδια, ένας οπαδός του Ολυμπιακού 27 ετών και ένας οπαδός του ΠΑΟ, 35 ετών. Συνελήφθησαν και νοσηλεύονται φρουρούμενοι (δίχως η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία). Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν επίσης δύο ακόμα άτομα (27 και 29 ετών), χούλιγκαν του Ολυμπιακού οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι πίσω από σταθμευμένο Ι. Χ.

Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα καταστήματα και 14 σταθμευμένα αυτοκίνητα ιδιωτών. Από το σημείο κατασχέθηκαν δύο εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες κλομπ καθώς και ένα φτυάρι! Βρέθηκαν επίσης δύο εγκαταλελειμμένες μοτοσικλέτες που οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι ανήκουν σε μετέχοντες στα επεισόδια. Της επίθεσης στα Πετράλωνα ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη και την Καλλιθέα, καθώς επίσης και έφοδοι σε άλλους τέσσερις των «αιωνίων», δίχως πάντως σημαντικά ευρήματα. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, μεταξύ άλλων, και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή