Υπό την «απειλή» του ΕΣΚΑΝ το πανελλήνιο του στίβου

Υπό την «απειλή» του ΕΣΚΑΝ το πανελλήνιο του στίβου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών (ΕΤ3, 19.00) αρχίζει σήμερα (9.00) στο ΟΑΚΑ με μια απειλή εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ. Μολονότι όσοι πρωταθλητές δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να ξεπεράσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου) και για το Παγκόσμιο εφήβων – νεανίδων (10-15 Ιουλίου), θα επιδιώξουν να το πετύχουν στο πρωτάθλημα, το ΕΣΚΑΝ ειδοποίησε χθες τον ΣΕΓΑΣ, ότι οι ελεγκτές δεν είναι δυνατό να πάνε στο ΟΑΚΑ, λόγω οφειλών από την περίοδο 2009 – 2010. Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, όμως, τότε το κόστος των ελέγχων επιβάρυνε τη ΓΓΑ και όχι τις ομοσπονδίες. Ο ΣΕΓΑΣ διαμαρτύρεται, μάλιστα, διότι, αν και είχε ενημερώσει το ΕΣΚΑΝ από τις 6 Ιουνίου, έλαβε την απάντηση χθες, οπότε δεν είχε τη δυνατότητα ν’ αναζητήσει άλλη λύση ή να πληρώσει τις οφειλές που η ΓΓΑ μετακύλισε στην ομοσπονδία. Παρά ταύτα, σ’ επιστολή του προς το ΕΣΚΑΝ αναφέρει «υποκύπτοντας στον εκβιασμό, σας δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε τις οφειλές την ερχόμενη εβδομάδα, καλώντας το ΕΣΚΑΝ και τους δειγματολήπτες να αναθεωρήσετε τη στάση σας, έστω και την τελευταία ώρα».

Οι τελικοί της ημέρας, που θ’ αρχίσουν στις 17.30, είναι: Σφυροβολία Γ, δισκοβολία Γ, τριπλούν Α, επί κοντώ Γ, ύψος Α, 110μ. μ’ εμπόδια Α, 100μ. μ’ εμπόδια Γ, 100μ. Γ, Α, ακοντισμός Α, μήκος Γ, 400μ. Γ, Α, 1.500μ. Α, Γ, 3.000μ. στιπλ Γ, Α, σφαιροβολία Α, 4Χ100μ. Α, Γ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή