Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο Μπέος

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο Μπέος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών. Με βούλευμα που εξέδωσε έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση εφόσον καταβληθεί μέχρι τις 21/6 το ποσό των 300.000 ευρώ. Από τη στιγμή που ο Αχιλλέας Μπέος αποφυλακιστεί θα του επιβληθούν οι ακόλουθοι όροι: α) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, β) απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης εν γένει με το ποδόσφαιρο και γ) εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Μπέος είχε προφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 21 Ιουνίου 2011, όταν η αστυνομία έκανε εφόδους και συνέλαβε 14 άτομα που κατηγορούνταν για την υπόθεση των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το διάστημα έκανε αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης η οποίες απορρίπτονταν. Επίσης τον Δεκέμβριο του 2011 είχε απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Ιανουάριο προσέφυγε στην Υπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενεύης και τον περασμένο Μάρτιο προσέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αιτούμενος την απελευθέρωσή του από το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου θεωρώντας ότι η προσωρινή κράτησή του ήταν καταχρηστική «αφού δεν αποδεικνύεται η ενοχή του».

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν επικεφαλής ομάδας με σκοπό τη χειραγώγηση αγώνων για στοιχηματικούς λόγους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απάτη, εκβιασμό, δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Για την ίδια υπόθεση παραμένουν προφυλακισμένοι ο ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο μπουκμέικερ, Βασίλης Καρακούλιας και πρώην «ισχυρός άνδρας» της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, που για ένα διάστημα παρέμεινε προφυλακισμένος στις φυλακές των Σκοπίων. Επίσης κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε ακόμη 68 φυσικά πρόσωπα (προέδρους ομάδων, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μπουκμέικερς και άλλους εμπλεκόμενους).

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα τους καλέσει σε απολογία τον Σεπτέμβριο. Μέχρι στιγμής από το γραφείο του κ. Καλόφωνου πέρασαν ο συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, Γ. Μπάκος, και πρόεδρος της ΠΑΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος. Επίσης έχουν καταθέσει ως μάρτυρες δημοσιογράφοι και πρώην διαιτητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή