Στα… χαρακώματα Μπλάτερ – Γερμανία

Στα… χαρακώματα Μπλάτερ – Γερμανία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ζητούν οι Γερμανοί μετά τη νέα γκάφα του Ελβετού μεγαλοπαράγοντα, που υπονόησε σε εφημερίδα της χώρας του ότι η Γερμανία εξαγόρασε μία ψήφο για να πάρει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Ο κ. Μπλάτερ ανέφερε στην εφημερίδα «Μπλικ» ότι η διαδικασία επιλογής του διοργανωτή του προπερασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν ήταν διαφανής και ότι υποπτεύεται πως υπήρξε κάποια αδικία, καθώς, όπως είπε, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν δέκα έναντι εννέα υπέρ της Γερμανίας.

Λάβρος ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρτ Ράουμπολ, κάλεσε τον κ. Μπλάτερ να παραιτηθεί, δηλώνοντας ότι «όπως έχουν τα πράγματα τώρα, ο Ζεπ Μπλάτερ θα πρέπει να παραδώσει την εκτέλεση των καθηκόντων του σε κάποιον άλλον». Η αναφορά του προφανώς έγινε και με βάση το σκάνδαλο δωροδοκίας του προκατόχου του Ελβετού, του Ζοάο Χαβελάνζε, που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τις δηλώσεις του κ. Μπλάτερ», είπε και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του 2006. «Ούτε το ακριβές αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θυμάται, ήταν 12-11, όχι 10-9!».

Δυτικότερα, στο Παρίσι ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Παρί Σεν Ζερμέν, ύστερα από την απόκτηση, επίσης από τη Μίλαν, του Τιάγκο Σίλβα καθώς και του Ιταλού μέσου Μάρκο Βεράτι, που είναι διεθνής σε επίπεδο Ελπίδων. Εξάλλου, χθες, η ρωσική ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Φάμπιο Καπέλο για να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή