ΒΟΛΕΣ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία απόφαση, η σχετική με τον αριθμό των ξένων παικτών που δικαιούται να έχει κάθε ομάδα της Α1 μπάσκετ, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο άθλημα. Εξι ήταν οι ξένοι, έξι θα παραμείνουν. Απλώς, αντί του τρεις Αμερικανοί – τρεις κοινοτικοί, μπορεί μια ομάδα να διαθέτει έως τέσσερις Αμερικανούς και δύο κοινοτικούς. Μπορεί, φυσικά, να έχει έξι κοινοτικούς. Ή να μην έχει ξένο.

Το νέο «καθεστώς» βοηθάει, πάντως, όλες τις ΚΑΕ και, κυρίως, τις μικρότερες και «φτωχότερες». Οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες και περισσότεροι είναι και, συνήθως, πιο φθηνοί. Αρα, πιο προσιτοί οικονομικά, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Αλλαγή ουσιαστική θα υπήρχε αν ο διοργανωτής του πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ, η Ομοσπονδία (ΕΟΚ) και ο σύνδεσμος των παικτών (ΠΣΑΚ) είχαν συμφωνήσει στο να μειωθούν οι ξένοι παίκτες. Να περιορίζονται, ας πούμε, στους τέσσερις. Τότε το ελληνικό μπάσκετ θα είχε ουσιαστικό όφελος. Με τέτοια απόφαση, θα ήταν εξασφαλισμένο πως κάθε ομάδα στην πεντάδα της θα παρουσίαζε πάντα τουλάχιστον έναν Ελληνα.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η οικονομική κρίση έχει βοηθήσει, από μιαν άποψη, το μπάσκετ. Πέρυσι οι περισσότερες ομάδες δεν είχαν έξι ξένους. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί εφέτος, πριν να κρίνουμε αναλυτικότερα την απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή