Ο νέες αρμοδιότητες της Κ. Γιαννακίδου

Ο νέες αρμοδιότητες της Κ. Γιαννακίδου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Κυριακή Γιαννακίδου θα είναι η νέα Γενική Γραμματέας Αθλητισμού και η πρώτη γυναίκα που τοποθετείται στη συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται για πρώην αθλήτρια του στίβου, βαλκανιονίκη, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος, βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας και του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια προπονήτρια στον ΠΑΟΚ, στον Αρη και στην εθνική ομάδα στίβου. Την περίοδο 1996 – 97 διετέλεσε προπονήτρια της Βούλας Πατουλίδου στο μήκος.

Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με διδακτικό έργο σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης και στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Υπήρξε μέλος της επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, υποψήφια σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά).

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ακουστεί κι άλλα ονόματα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά δεν προχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπέρ της κ. Γιαννακίδου «μέτρησε» ότι είναι από τη Θεσσαλονίκη και γνωρίζεται με τον προϊστάμενό της, υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι αρμοδιότητές της θα είναι περιορισμένες σε σχέση με αυτές του προκατόχου της, Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος λόγω απουσίας «καθαρόαιμου» υφυπουργού Αθλητισμού, χάραζε και ασκούσε την πολιτική της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο χώρο. Τώρα ο ρόλος της κ. Γιαννακίδου θα είναι διαφορετικός, αφού η πολιτική θα χαράσσεται από τον Γ. Ιωαννίδη. Ωστόσο, εκτιμάται πως η πολύχρονη παρουσία της στον χώρο του στίβου μπορεί να αξιοποιηθεί και να βοηθήσει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Β. Χατζηαποστόλου, ο οποίος στηρίζει την κίνηση επιστροφής του Β. Γκαγκάτση στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ. Προχθές είχε συνάντηση με τον επίσης υποψήφιο πρόεδρο, Δ. Ψωμιάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή