Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων η ελληνική αποστολή

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων η ελληνική αποστολή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Ζάππειο Μέγαρο, η αθλητική ηγεσία ξεπροβόδισε χθες την ελληνική ολυμπιακή αποστολή.

«Η Ελλάδα στέλνει ισχυρή ομάδα με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. «Ο ΟΠΑΠ κάλυψε το κενό που άφησε η Πολιτεία το 2010, όταν αιφνιδιαστικά έκοψε την επιχορήγηση της ΕΟΕ», πρόσθεσε. Ο ΟΠΑΠ το 2011 και το 2012 έδωσε 5 εκατ. ευρώ.

Μας έκανε και μια πρόβλεψη: «Στο Λονδίνο δεν θα έχουμε παρατράγουδα με το ντόπινγκ, και αγωνιστικά θα πάμε καλύτερα από ό,τι στο Πεκίνο. Προβλέπω πως θα πάρουμε περισσότερα μετάλλια», μας είπε.

Ειλικρινής ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης: «Δυστυχώς προσωρινά η Πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί τον αθλητισμό υπό καθεστώς κρίσης και ύφεσης», επεσήμανε, προαναγγέλλοντας, ίσως, περαιτέρω συρρίκνωση των επιχορηγήσεων. Χαρακτήρισε δε δικαιολογημένα τα παράπονα των πρωταθλητών, έκανε αυτοκριτική για το θέμα της περικοπής των κινήτρων και των προνομίων κι επανέλαβε τις υποσχέσεις για επανεξέτασή τους. «Πρέπει να επιβραβεύονται οι αθλητές. Να μπορούν να φοιτήσουν σε ανώτατες σχολές και όταν προετοιμάζονται για αγώνες να μην παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών», είπε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις χορηγίες. «Στηρίζουμε με τρόπο ουσιαστικό τον αθλητισμό, στο υψηλότερο επίπεδο της εκπροσώπησής του», πρόσθεσε.

«Φεύγουμε με πολλά όνειρα και θέλουμε να κάνουμε τους Ελληνες υπερήφανους για τον τρόπο με τον οποίον θ’ αγωνισθούμε, την αγωνιστικότητά μας και το ήθος μας», δήλωσε ο σημαιοφόρος της ομάδας και δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που θ’ αγωνισθεί για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς. Για πέμπτη θα πάει ο σφυροβόλος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, φιναλίστ το 2000. «Σ’ αυτούς που πάνε πρώτη φορά, θέλω να ευχηθώ αυτό το φτερούγισμα που θα νιώσουν στην καρδιά να το μετατρέψουν σ’ ενέργεια», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή