Διαμάχη για την κατανομή των χρημάτων

Διαμάχη για την κατανομή των χρημάτων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθλητές του στίβου διαμαρτύρονται για την κατανομή, εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, των χρημάτων της ολυμπιακής προετοιμασίας, αλλά η ομοσπονδία αντιτείνει πως αυτή έγινε με αξιοκρατικό τρόπο.

Κάποιοι από τους αθλητές που θ’ αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, υποστηρίζουν ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν μοίρασε αξιοκρατικά τα χρήματα που πήρε και πως έδωσε σε άλλους πολλά σε άλλους λίγα. Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν στον εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο. Θέλησαν να πληροφορηθούν με ποιον τρόπο έγινε η κατανομή.

Η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ μοίρασε το 2011 και φέτος τα 5 εκατ. ευρώ της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Τα χρήματα διαχειρίζονταν οι ομοσπονδίες, οι οποίες αποφάσιζαν πώς θα τα κατένεμαν. Πρόσφατα δόθηκε το τελευταίο 1,25 εκατ., το οποίο μοιράστηκε με βάση τον αριθμό των αθλητών της κάθε ομοσπονδίας που θ’ αγωνιστούν στο Λονδίνο. Αναλογούσαν σχεδόν 12.000 για κάθε αθλητή. Ο ΣΕΓΑΣ πήρε, δηλαδή, 300.000.

«Η ομοσπονδία τα δίνει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αθλητή, τα αιτήματα για την προετοιμασία, τον εξοπλισμό, τις ιατρικές ανάγκες κ.λπ. Φυσικά και δεν μοιράζονταν εξίσου. Πώς θα μπορούσε να πάρει ένας αθλητής ή μια αθλήτρια, που μπήκε στην ομάδα πριν από έναν μήνα, όσα κάποιος που είναι από πέρυσι; Και πώς θα δίναμε τα ίδια σ’ έναν αθλητή που δεν ζήτησε να πάει για προετοιμασία στο εξωτερικό όσα σε άλλον που πήγε έξω; Ο Φιλιππίδης, ας πούμε, έχει πάρει τουλάχιστον διπλάσια από τις 12.000. Ηταν πολύ καιρό στην Ευρώπη με τον προπονητή του. Αγόρασε τρεις φορές κοντάρια. Ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των προπονητών. Πληρώσαμε ψυχολόγο για αθλητή. Πληρώνουμε νοίκια. Νοικιάσαμε στο Λονδίνο τέσσερα κρεβάτια για προπονητές, που δεν είναι στην αποστολή, και καλύπτουμε και τα εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής. Δεν θεωρώ πως υπάρχει θέμα αδικίας. Δεν κόψαμε τα οδοιπορικά, παρά την περικοπή της επιχορήγησης. Και τώρα ο υφυπουργός μας είπε πως θα κάνει και άλλη. Είπε πως θα μας κόψει άλλες 250.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό», μας είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή