Συνθήκες Ολυμπιακού… στρατοπέδου

Συνθήκες Ολυμπιακού… στρατοπέδου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά προβλήματα αλλά καλό καιρό βρήκαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, οι οποίοι μετέβησαν προχθές στο Λονδίνο. Τα δωμάτια στο Ολυμπιακό Χωριό δεν θυμίζουν ούτε του Πεκίνου, ούτε της Αθήνας καθώς κάποια δεν έχουν νερό στα μπάνια, ενώ το φαγητό είναι κακό. Με προβλήματα εκτελούνται και οι μεταφορές, ενώ όπου υπάρχουν αθλητές οι χώροι θυμίζουν… στρατόπεδο.

«Οι Βρετανοί έδωσαν μεγάλη προσοχή στο θέμα της ασφάλειας και έχουν αφήσει πίσω άλλους τομείς, όπως είναι η φιλοξενία. Σήμερα (σ.σ. χθες) κουβαλάγαμε ντουλάπες για τα δωμάτια, ενώ κάποια από αυτά δεν έχουν νερό, άλλα κρύο και άλλα ζεστό. Δεν μας έδωσαν κλειδιά για τις πόρτες. Για τα παράθυρα, είχε φύγει ο κατασκευαστής και κανείς δεν ήξερε πού είναι τα κλειδιά. Οπως και να ‘χει προσπαθούμε να συνεργαστούμε γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα», δήλωσε στην «Κ» ο αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος.

Το Ολυμπιακό Χωριό θυμίζει… στρατόπεδο. Για να μπουν οι αθλητές περνούν από τέσσερις ελέγχους, ενώ υπάρχει έλεγχος και κατά την έξοδο. Τα δωμάτια μπορεί να έχουν αρκετά προβλήματα αλλά ο περιβάλλων χώρος είναι εκπληκτικός. Βέβαια, το ίδιο δεν συμβαίνει με το φαγητό, το οποίο οι αθλητές το χαρακτήρισαν «τραγωδία». Ευτυχώς σε διάφορα σημεία του Ολυμπιακού Χωριού υπάρχουν περίπτερα με σάντουιτς και φρεσκοκομμένα φρούτα, με τα οποία οι εκπρόσωποί μας πέρασαν τη χθεσινή πρώτη ημέρα.

Ενας άλλος τομέας που υστερεί το Λονδίνο είναι οι εθελοντές. Οι οδηγοί που έχουν δώσει στην ελληνική αποστολή δεν γνωρίζουν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και χάνονται. Ετσι, αρκετοί παράγοντες προτίμησαν, χθες, τη σιγουριά του μετρό. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των διαπιστεύσεων αυτή κύλησε ομαλά ενώ, μέχρι χθες το βράδυ, κανέναν Ελληνα αθλητή δεν είχαν καλέσει για αντιντόπινγκ.

Παρά τα προβλήματα, όλοι οι αθλητές μας είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν ξεκινήσει προπονήσεις είτε στους χώρους που θα γίνουν οι αγώνες είτε στα βοηθητικά προπονητήρια του Ολυμπιακού Χωριού.

– Περίπου 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα παρακολουθήσουν την Τελετή Εναρξης, η οποία στοίχισε 27.000.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή