Επι σκοπον

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλαιότερα, υπήρχε η προπονητική φιλοσοφία πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Με τη λογική πως όταν επιτίθεσαι συνέχεια, ο αντίπαλος δεν βρίσκει τον χρόνο και το κουράγιο να σε απειλήσει στα μετόπισθεν. Φιλοσοφία που τελικά αποδείχτηκε τελείως εσφαλμένη, αφού κατάλαβαν όλοι πως η σωστή αμυντική λειτουργία είναι ο συγχρονισμός σ’ αυτήν όλης της ενδεκάδας, όχι μόνο των αμυντικών. Κάτι που μέχρι τώρα δεν είδαμε στον νέο Ολυμπιακό που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Μπορεί βέβαια να έχει φύγει ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ν’ απουσιάζει λόγω τραυματισμού, αλλά δεν φταίει μόνο το ότι ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί να δέσει την οπισθοφυλακή του με δύο νέους παίκτες στο κέντρο. Θεωρώ πως η «αχίλλειος πτέρνα» βρίσκεται στον άξονα, όπου είναι φανερή η απουσία του Ορμπάιθ. Ο Μανιάτης μόνος του δεν μπορεί, ενώ ο Φέισα δείχνει ακόμα ανέτοιμος να αντέξει τη μεγάλη πίεση. Γι’ αυτό η Μάλαγα είχε περισσότερη κατοχή, έκανε περισσότερες εύκολες φάσεις και πέτυχε τρία γκολ.

Απομένουν μόνο δύο φιλικοί αγώνες έως τις επίσημες υποχρεώσεις των νταμπλούχων. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο o Ζαρντίμ να καταλήξει σ’ ένα βασικό σχήμα, το οποίο θα το δουλέψει εντατικά, ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή