«Σκληρές» αλήθειες από τον Σβάτσερ

«Σκληρές» αλήθειες από τον Σβάτσερ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είχα κάνει χρήση ερυθροποιητίνης, την οποία αγόρασα στην Τουρκία», δήλωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 50 χλμ. βάδην, Αλεξ Σβάτσερ. Ο Ιταλός «βρέθηκε» θετικός σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του και αποκλείστηκε. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι δεν αρνήθηκε την ενοχή του, προβάλλοντας δικαιολογίες.

«Την ερυθροποιητίνη την αγόρασα από φαρμακείο στην Αττάλεια, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού πήρα πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου. Αφησα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και κανείς δεν μου προξένησε προβλήματα. Κανείς δεν ήξερε κάτι, ούτε οι γονείς μου, ούτε η κοπέλα μου, ούτε ο προπονητής μου», δήλωσε. Οταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε, παραδέχτηκε το λάθος του και είπε: «Ενιωσα αφόρητη πίεση και δεν κατάφερα να αντισταθώ, αλλά όταν νίκησα στο Πεκίνο, ήμουν απόλυτα καθαρός. Τον Ιούλιο ξυπνούσα στις 2, στις 3 το πρωί, ξέροντας ότι από τις 6 και πέρα θα μπορούσε να έλθει ο έλεγχος ντόπινγκ. Οταν χτύπησαν την πόρτα, σκέφτηκα να πω στη μητέρα μου να μην ανοίξει, αλλά τελικά παρουσιάστηκα και έδωσα το δείγμα, ξέροντας ότι θα ήταν θετικό». Δήλωσε ότι ο αθλητισμός τελείωσε γι’ αυτόν, διότι επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με την κοπέλα του και τους φίλους του. Επειδή είναι και αστυνομικός, είπε ότι θα παραιτηθεί και από την αστυνομία.

– Η προσπάθεια του «χρυσού» ολυμπιονίκη του Πεκίνου των +105 κ. της άρσης βαρών Ματίας Στάινερ συγκλόνισε τους φίλους του αθλητισμού. Την ώρα που προσπαθούσε να σηκώσει τα 196 κ. στο αρασέ, η μπάρα έπεσε στον αυχένα του. Ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει, αλλά ο υπεύθυνος της γερμανικής ολυμπιακής ομάδας τον πήγε στο νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Ο πρώην Αυστριακός και νυν Γερμανός είχε ζήσει ένα δράμα πριν από το 2008. Η πρώτη του σύζυγος, η Γερμανίδα Σούζαν, σκοτώθηκε το 2007 σε τροχαίο. Τον Στάινερ, που είναι διαβητικός από τα 18 του, η Σούζαν τον είδε σε μία εκπομπή, τον ερωτεύτηκε, έψαξε, τον βρήκε και παντρεύτηκαν. Απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα τον Ιανουάριο του 2008 (είχε κάνει αίτηση το 2005), αλλά ο θάνατος της γυναίκας του τον είχε καταβάλει. Υστερα από προτροπές της οικογένειας της Σούζαν, αποφάσισε ν’ αγωνιστεί. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά τη συγκλονιστική μονομαχία του με τον Ρώσο Γεβγκένι Τσίγκισεφ. Στο βάθρο ανέβηκε κρατώντας τη φωτογραφία της Σούζαν. Σήμερα είναι παντρεμένος με την Ινγκε Πόσμικ, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων. Ο πατέρας του, Φρίντριχ, είναι παλαιός πρωταθλητής της Αυστρίας και πρωταθλητής κόσμου βετεράνων. Το 2008 είχε μετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στην Κεφαλονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή