Επτά νέοι διαιτητές στη φετινή Σούπερ Λίγκα

Επτά νέοι διαιτητές στη φετινή Σούπερ Λίγκα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χρόνο ρεκόρ και με προεργασία που παρουσιάστηκε σε… USB, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των διαιτητών της νέας περιόδου για τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ωστόσο, χθες το πρωί, στην ΕΠΟ, εξελίχθηκαν τραγελαφικά γεγονότα με φόντο τις εκλογές που λίγο έλειψε να αναβάλλουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΔ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, δεν παρέστη στη συνεδρίαση για να μην κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί τη θέση προς άγραν ψήφων. Ομως στα γραφεία της ΕΠΟ, βρέθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Χρήστος Σάββας. Οταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος είδε τον Σάββα του είπε ότι θα πρέπει να είναι παρών και ο Σαρρής ώστε να συνεδριάσει η ΚΕΔ με πλήρη σύνθεση. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επαφές Πιλάβιου – Σαρρή, όμως ο δεύτερος ήταν ανένδοτος. Η προς στιγμήν σκέψη για αναβολή της διαδικασίας δεν θα βοηθούσε διότι και την επόμενη φορά ο Σαρρής θα ήταν απών. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει η συνεδρίαση χωρίς τον κ. Σάββα, με παρόντα τα τρία μέλη της ΚΕΔ που διατηρούν την ιδιότητα του πρώην διαιτητή (Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος και Κύρος Βασάρας) και τον Σ. Πιλάβιο να επιβλέπει τη διαδικασία. Μόλις ο Χρ. Σάββας πληροφορήθηκε ότι γίνεται η συνεδρίαση χωρίς αυτόν είπε στο περιβάλλον του ότι θα διαχωρίσει τη θέση του από τις αξιολογήσεις και πιθανόν να ανακοινώσει την παραίτησή του από την ΚΕΔ. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ υποστήριξε ότι η διαδικασία των πινάκων ήταν «στημένη», ότι «υπήρξε εκβιασμός των ενώσεων» και ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔ Γ. Σαρρής «έχει νταβατζήδες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν δύο τάσεις. Η μια εκφράστηκε από τους Δούρο και Μπριάκο που φάνηκε να έχουν αποφασίσει από κοινού τους πίνακες και η άλλη από τον Κ. Βασάρα ο οποίος ως μειοψηφία διατύπωνε ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το σκεπτικό των επιλογών και των αποκλεισμών.

Στη Σούπερ Λίγκα προστέθηκαν επτά νέοι διαιτητές. Οι Λαμπρόπουλος, Μάνταλος και Αμπάρκιολης ήταν και πρόπερσι στην κατηγορία αλλά πέρυσι υποβιβάστηκαν στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι υπόλοιποι που ανέβηκαν είναι οι Μαντάκης, Ιωαννίδης, Κύζας και Λιαχούδης. Εκτός πίνακα βγήκαν οι Κύρκος και Σελίμος.

Οι υπόλοιποι 19 είναι: Καλογερόπουλος, Παππάς,Τριτσώνης, Στυλιαράς, Δελφάκης, Θάνος, Σιδηρόπουλος, Μήτσιος, Κουκουλάκης, Κομίνης, Κάκος, Δασκαλόπουλος, Ζαχαριάδης, Σπάθας, Ντίτσος, Βοσκάκης, Αρετόπουλος, Δημητρόπουλος, Γιάχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή