Κανονικά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Κανονικά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση νομιμοποίησης των ΠΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και για την οποία είχε γράψει η «Κ» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, μπήκε χθες σε εφαρμογή.

Η Σούπερ Λιγκ γνωρίζοντας την απροθυμία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να δώσει προσωρινά πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα στις τέσσερις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και είναι η ΑΕΚ, ο Αρης, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, πρότεινε στη NOVA την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ώστε να «αγοραστεί» χρόνος, να ανοίξει η Βουλή και να περάσει τροπολογία που θα ρυθμίζει τα χρέη των ΠΑΕ.

Η απάντηση της NOVA ήταν αρνητική και μάλιστα έγινε επίκληση ενεργοποίησης της ρήτρας, η οποία σε περίπτωση αναβολής αγωνιστικής είναι ιδιαιτέρως υψηλή.

Τελικά, αποφασίστηκε να συνταχθεί επιστολή προς την ΕΠΟ από την οποία να ζητείται «προσωρινή άδεια» ώστε οι ομάδες που δεν έχουν ενημερότητα να παίξουν κανονικά στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και να χρησιμοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτήσει κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Η «προσωρινή άδεια» θα είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες η ομοσπονδία έχει συμφωνήσει.

Εξάλλου, η Σούπερ Λιγκ στο χθεσινό Δ.Σ. απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας με αντίπαλο τη Μάλαγα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με ψήφους 10 κατά, δύο «λευκές» και δύο υπέρ.

Υπέρ του αιτήματος ψήφισαν εκτός του Παναθηναϊκού και ο Αρης, ενώ «λευκές» ήταν οι ψήφοι του Λεβαδειακού και της ΕΠΟ.

Παρών στο Δ.Σ. ήταν για πρώτη φορά και ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», Γιάννης Αλαφούζος.

Στην Ενωση Φούτμπολ Λιγκ – Φούτμπολ Λιγκ 2 συζητήθηκε το αίτημα της ΕΠΟ να τοποθετηθούν στη Φούτμπολ Λιγκ ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Β. και η Καβάλα.

Η απάντηση ήταν αρνητική και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η Φούτμπολ Λιγκ θέτει ως προϋπόθεση για να δεχθεί τις ομάδες στη κατηγορία, να ανέβουν πέντε αντί για τρεις στη Σούπερ Λίγκα, δίνοντας διορία για απάντηση μέχρι τις 31 Αυγούστου και προχωρώντας σε αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως η Σούπερ Λίγκα αυτή τη στιγμή δεν εμφανίζεται πρόθυμη να αυξήσει τις ομάδες της σε 18.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή