ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

H EEA κρίνει σήμερα τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η «φωτιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ, η οποία θ’ αποφασίσει για τη χορήγηση πιστοπoιητικών συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ. Μέχρι στιγμής πιστοποιητικό έχουν πάρει μόνο οι ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος και Αστέρας Τρ.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Αρης που δεν είχαν προσκομίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση φορολογική ενημερότητα και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτες ΠΑΕ δεν θα προσκομίσουν ούτε σήμερα. Επίσης θα εξεταστεί η μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας και ο φάκελος του Πλατανιά. Το κυρίαρχο σενάριο είναι η ΕΕΑ να μη δώσει πιστοποιητικό στις «προβληματικές» ΠΑΕ και οι υποθέσεις τους να οδηγηθούν στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου χωρίς να αναστείλουν τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Το άλλο σενάριο είναι να μην αποφασίσει η ΕΕΑ και να δώσει παράταση από λίγες μέρες μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά το αίτημα της Σούπερ Λιγκ προς την ΕΠΟ ώστε οι ομάδες που δεν έχουν ενημερότητα να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν χωρίς πρόβλημα τους παίκτες που απέκτησαν το καλοκαίρι. Η απάντηση της ΕΠΟ για «προσωρινή έκδοση δελτίου» μέχρι τις 15/9, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι θετική.

Το τρίτο μέτωπο αφορά την υπόθεση των υπό αποκατάσταση ομάδων Ηρακλή, Ολυμπιακού Β. και Καβάλας στη Φούτμπολ Λιγκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟ θα στείλει ερώτημα στη Σούπερ Λιγκ για το αν αποδέχεται να ανέβουν στην κατηγορία πέντε ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ. Ηδη στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει νέα πρόταση ώστε ν’ ανέβουν τέσσερις ομάδες και να πέσουν δύο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Μώραλης με χθεσινές του δηλώσεις άφησε ανοιχτό το συγκεκριμένο θέμα, ενώ εμφανίστηκε αβέβαιος για την ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος.