Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα γίνουν όλοι οι αγώνες της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Χθες η Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΦΗ και Πανιώνιος και παρότι στερούνται φορολογικής ενημερότητας αποφάσισε να εκδώσει προσωρινά δελτία στους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Η απόφαση της ΕΙΜ αναφέρει ότι «τα προσωρινά δελτία θα ισχύσουν μέχρι τις 14.09.2012, προθεσμία μέχρι την οποία οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ υποχρεούνται να έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα ελλείποντα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση μη καταθέσεως των δικαιολογητικών τα δελτία των ποδοσφαιριστών θα ανακληθούν, αλλά τα συμβόλαιά τους θα παραμείνουν ισχυρά ως προς την παραγωγή των εννόμων συνεπειών». Με αυτό τον τρόπο το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών των ομάδων λύθηκε -τα δελτία των παικτών εκδόθηκαν σχεδόν μαζί με την απόφαση- και η τιμή του πρωταθλήματος διεσώθη.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι συγκεκριμένες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα αφού αν δεν προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα δεν θα πάρουν πιστοποιητικό και θα παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Πάντως η όποια εξέλιξη δεν θα εμποδίσει την παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Η ΕΕΑ δέχεται πιέσεις για να δώσει παράταση. Προς αυτήν την κατεύθυνση συντείνει και η είδηση της κατάθεσης τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών που λέγεται ότι θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και θα προβλέπει τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ.

Το χειρότερο σενάριο θα είναι η μη έκδοση πιστοποιητικών και η σύνταξη πορίσματος που θα σταλεί στην ΕΠΟ. Ωστόσο οι ΠΑΕ και η Σούπερ Λίγκα δεν ανησυχούν διότι όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις μέχρι την ώρα των αποφάσεων των δικαιοδοτικών οργάνων τα κενά στους φακέλους θα έχουν καλυφθεί

Υπενθυμίζεται ότι πιστοποιητικό δεν έχουν πάρει οι Παναθηναϊκός, Αρης και Πανθρακικός επειδή δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή, ο ΠΑΟΚ έχει ληγμένη φορολογική ενημερότητα και δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή, η ΑΕΚ επειδή δεν κατέθεσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ο ΟΦΗ επειδή δεν κατέθεσε φορολογική και εγγυητική επιστολή, ο Πανιώνιος που δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή, φορολογική ενημερότητα και έχει ληγμένη ασφαλιστική ενημερότητα και ο Πλατανίας πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 500 χιλιάδων ευρώ.

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες της κατηγορίας έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή