Επι σκοπον

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει λοιπόν σήμερα το επαγγελματικό μας ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα; Εντάξει, και να μην ξεκινήσει, τι θα αλλάξει;

Εξάλλου, τι άλλαξε πέρυσι, που στην αφετηρία βρέθηκαν λιγότερες ομάδες για να συμπληρωθούν οι δεκαέξι στη διάρκεια; Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν. Και σε θέαμα, και στην κατάταξη των ομάδων, και στην απαξίωσή του, από τους χαμένους.

Αλήθεια, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που τυπικά είναι η εποπτεύουσα αρχή, τι έχει κάνει τόσα χρόνια για το φαινόμενο, να βρίσκουν «άκρες» οι ΠΑΕ που χρωστάνε και να συνεχίζουν και παίκτες να αγοράζουν και να συμμετέχουν κανονικά στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Οσο υπήρχαν τα δανεικά λεφτά στο κράτος, οι προβληματικές εταιρείες, με την απειλή του πολιτικού κόστους, έκλειναν τις τρύπες από τις πλούσιες ελεημοσύνες των εκάστοτε υπουργών.

Δικά τους ήταν εξάλλου. Τα χρήματα του κόσμου έδιναν και πούλαγαν λεζάντα; Τώρα που το παραμύθι αυτό τελείωσε, προσπαθούν όλοι, παράγοντες και πολιτικοί, να βρουν άλλα παραθυράκια για να μην υποβιβαστούν ή ακόμα και να διαλυθούν οι ομάδες που χρωστάνε.

Κανείς δεν έχει την τόλμη να πάρει τη σκληρή απόφαση, να εφαρμόσει τον νόμο, που οι ίδιοι ψήφισαν, για τις ΠΑΕ που δεν είναι ταμειακά εντάξει.

Ούτε οι παράγοντες της ΕΠΟ ούτε οι πολιτικοί. Και έτσι διαιωνίζεται και θα εξακολουθεί να διαιωνίζεται ένα καθεστώς ασυδοσίας και παρανομίας.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας όλοι. Και η Λίγκα, που θέλει να προστατεύσει τα μέλη της, δηλαδή τα αφεντικά των ομάδων και όχι τις ίδιες τις ομάδες, αλλά και η ΕΠΟ, δεν πρόκειται να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο.

Ολα θα… τακτοποιηθούν και όλοι θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Το οποίο για άλλη μία φορά δεν πρόκειται να είναι ανταγωνιστικό.

Ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση, ώστε να ξεπεράσει τις πληγές που του άφησε η πολυμετοχικότητα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να δει τα λεφτά του Σαββίδη, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.

Οπως βλέπετε, ίσως είναι η πρώτη φορά που μέσα στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος δεν αναφέρομαι στην ΑΕΚ, αλλά και στον Αρη.

Και αυτό είναι το χειρότερο που έχει συμβεί, στην όλη κατάντια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Να θεωρείται εξαρχής δεδομένο πως δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας, με πολυπληθείς οπαδούς, δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, έστω στα χαρτιά, τον τίτλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή