Πρεμιέρες – φωτιά στα επτά χρόνια της Σούπερ Λίγκας

Πρεμιέρες – φωτιά στα επτά χρόνια της Σούπερ Λίγκας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρεμιέρες της Σούπερ Λίγκας είναι συνήθως πρεμιέρες «φωτιά». Οχι λόγω των ντέρμπι. Αυτόν τον σκόπελο ο συνεταιρισμός των τεχνοκρατών του ποδοσφαίρου τον ξεπέρασε. Σε συνεννόηση με το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά οδηγήθηκε σε κληρώσεις – προκάτ με πολλούς κλειδάριθμους ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία ντέρμπι από τις πρώτες αγωνιστικές. Από αυτήν την άποψη η κλήρωση για το φετινό πρωτάθλημα άγγιξε την τελειότητα!

Ωστόσο, στα επτά χρόνια λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας, εκτός από τη φετινή, άλλες τρεις φορές οι πρεμιέρες του πρωταθλήματος έγιναν μετ’ εμποδίων.

Η πρώτη πρεμιέρα μετ’ εμποδίων ήταν την περίοδο 2007-08. Οι φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία και σε άλλα μέρη σε συνδυασμό με τον «στρατηγό άνεμο» οδήγησαν στην αναβολή όλης της πρώτης αγωνιστικής η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 25 και 26 Αυγούστου και τελικά έγινε μία εβδομάδα μετά (1 και 2 Σεπτεμβρίου).

Δύο χρόνια μετά, την περίοδο 2009-10 οι φωτιές ήταν και πάλι ο λόγος που αναβλήθηκαν αγώνες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά ήταν οι φωτιές στην Αττική, που οδήγησαν στη μη τέλεση των αγώνων ΑΕΚ – Ολυμπιακού και Πανιωνίου – ΠΑΟΚ.

Οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν ένα μήνα μετά.

Ομως όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν πέρυσι θα μείνουν στην ιστορία. Οπως ήδη έχει μείνει στην ιστορία η περυσινή κλήρωση του πρωταθλήματος, με την «ομάδα Α» και την «ομάδα Β» να μπαίνουν στην κληρωτίδα.

Το περασμένο καλοκαίρι, το ποδόσφαιρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρία σκάνδαλα («στημένα», αδειοδοτήσεις, πλαστογραφίες) που το ίδιο δημιούργησε. Το αποτέλεσμα ήταν να διασυρθεί.

Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ από την ΕΠΟ για δύο λόγους: για την κατάθεση πλαστής ενημερότητας και για τη μη αδειοδότησή του. Τη θέση του πήρε ο Αστέρας Τρίπολης που βαθμολογικά είχε υποβιβαστεί.

Κι ενώ ο Ηρακλής «πλήρωσε» με υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα τη μη αδειοδότησή του από την ΕΠΟ, ο ΟΦΗ, που επίσης δεν πήρε άδεια για να παίξει στη Σούπερ Λίγκα, το κατάφερε!

Η ομάδα της Κρήτης υπέβαλε ένσταση κατά μέλους της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης, έσυρε την ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια και μπλόκαρε τη διαδικασία των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ. Η ομοσπονδία, έντρομη και φοβισμένη, έκανε ό,τι «έπρεπε» για να παίξει η ομάδα της Κρήτης στη Σούπερ Λίγκα χωρίς αδειοδότηση.

Δύο ομάδες με εμπλοκή στα «στημένα» -Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα- τιμωρήθηκαν από την ΕΕΑ με αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Το πρωτάθλημα άρχισε με 14 ομάδες και όταν οι δικαστικές εκκρεμότητες έκλεισαν -τον Νοέμβριο- προστέθηκαν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή