ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης οι τρεις ομάδες μας που θα δώσουν την εβδομάδα αυτή τους αγώνες-ρεβάνς στα δύο ευρωπαϊκά κύπελλα; Πιστεύω πως -η κάθε μία με διαφορετικά ποσοστά επιτυχίας- μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους. Ο Παναθηναϊκός στο Champions League και ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, στο Εuropa.

Αν δούμε με ψυχραιμία τα πρώτα παιχνίδια, ο μεν Παναθηναϊκός, αν και σπατάλησε ένα ημίχρονο, που ήταν εκτός… γηπέδου, και τις χαμένες ευκαιρίες προς το τέλος του αγώνα, έχει πολύ δύσκολη μεν, αλλά όχι και ακατόρθωτη αποστολή. Γιατί δεν είναι «άτρωτη» η Μάλαγα. Μπορεί μέσα στο ΟΑΚΑ, με τη συμπαράσταση του κόσμου, να χάσουν οι παίκτες της την αυτοκυριαρχία τους. Ειδικά εάν βρεθούν γρήγορα πίσω στο σκορ.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Φερέιρα είναι, στην προσπάθειά της να πετύχει ένα γκολ, που θα αποσυντονίσει τον αντίπαλο, να μη δεχτεί η ίδια, στις πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, στις οποίες αρέσκονται οι Ανδαλουσιανοί. Εκεί θα έχουν τελειώσει όλα για τους «πράσινους».

Ο ΠΑΟΚ, που μπόρεσε και έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας έστω και με το πολύ εύθραυστο 2-1 τη Ραπίντ Βιέννης, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης. Οσο και αν η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσίασε κάποια κενά στην άμυνα, απόρροια των οποίων ήταν το γκολ που δέχτηκε, θεωρώ πως μπορεί να σκοράρει στην έδρα της αντιπάλου της. Και τότε, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο απλά για τους Θεσσαλονικείς.

Για τον πρωτάρη στην Ευρώπη Ατρόμητο, η αποστολή στην έδρα των «ανθρακωρύχων» είναι πολύ δύσκολη, αφού για να ελπίζει πρέπει οπωσδήποτε να πετύχει ένα τέρμα, το οποίο πιθανόν και να μην του αρκεί, για να πάρει την πρόκριση. Η Νιούκαστλ μπορεί να μην έδειξε πολλά πράγματα στο Περιστέρι, όμως σίγουρα, στην έδρα της, θα δημιουργήσει περισσότερες φάσεις.

Και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού, είναι σίγουρο, πως παίκτες χωρίς εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια δύσκολα αντέχουν στην πίεση. Νομίζω πως οι ελπίδες πρόκρισης του Ατρόμητου εξανεμίστηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν δέχτηκε και το γκολ της ισοφάρισης.

Πάντως, όσο και αν καμία από τις τρεις ομάδες μας δεν μπόρεσε να επιτύχει στους πρώτους αγώνες το αποτέλεσμα που θα έδινε στις ρεβάνς τυπικό χαρακτήρα, μπορώ να πω ότι, με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή την περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η παρουσία τους ήταν αξιοπρεπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή