ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντισταθμιστικά κόντρα στην αναδιάρθρωση

Νέο επεισόδιο -άλλα μάλλον όχι το τελευταίο- θα παιχθεί σήμερα στο σίριαλ του καλοκαιριού που είναι η «αποκατάσταση» των Ηρακλή, Ολυμπιακού Β. και Καβάλας διά της τοποθέτησής τους στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Η ένωση Φούτμπολ Λιγκ – Φούτμπολ Λιγκ 2 θα συζητήσει το θέμα σε έκτακτη γενική συνέλευση, όμως μέχρι αργά χθες το βράδυ η πλειοψηφία των ομάδων φερόταν να είναι αρνητική.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μη ληφθεί απόφαση και να δοθεί νέα ολιγοήμερη παράταση, που θα περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συντεταγμένο ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Φούτμπολ Λιγκ) και στην πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού που επιθυμεί την «αποκατάσταση» των τριών συλλόγων.

Χθες, για το ίδιο θέμα υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και σε αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκας αποτελούμενη από τους κ. Μώραλη, Μποροβήλο και Σωπήλη. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού ζήτησαν από τον υφυπουργό ως αντισταθμιστικά οφέλη ώστε να ανεβούν του χρόνου τέσσερις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ και να υποβιβαστούν δύο: α) αύξηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ ώστε να καλυφθούν οικονομικά τα δύο νέα μέλη, αφού δεν θα τους δοθούν χρήματα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, β) μείωση της φορολόγησης στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και γ) την απάλειψη διάταξης του νόμου που προβλέπει αστικές και ποινικές ευθύνες σε μέλη Δ.Σ. των ΠΑΕ για επεισόδια οπαδών τους. Ο κ. Ιωαννίδης υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, αλλά δεν δεσμεύθηκε για τα υπόλοιπα θέματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα που μπαίνουν στο τραπέζι και έχουν να κάνουν με τη στάση της NOVA η οποία δεν φαίνεται να επιθυμεί πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Επίσης υπό συζήτηση είναι το για πόσες σεζόν θα γίνονται πρωταθλήματα με 18 ομάδες.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται στις ΠΑΕ και τα ΤΑΑ όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων να καταθέτουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ένα μήνα μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και υπέβαλε ένσταση ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας επειδή ήταν σε άσχετο νομοσχέδιο (σ.σ. του υπουργείου Δικαιοσύνης). Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης απέκλεισε να γίνει νέα ρύθμιση χρεών στις ΠΑΕ και είπε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα βοηθήσει να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.