Μια άτυχη στιγμή στέρησε από τον ΠΑΟ τη νίκη με τη Λάτσιο

Μια άτυχη στιγμή στέρησε από τον ΠΑΟ τη νίκη με τη Λάτσιο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αυτογκόλ από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη (25΄) έδωσε τη δυνατότητα στη Λάτσιο να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το ΟΑΚΑ και να καταστήσει ως… μη γενόμενη την 3η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, αφού ούτε η Τότεναμ νίκησε τη Μάριμπορ (1-1).

Την αναμέτρηση στο Μαρούσι σημάδεψαν τα επεισόδια που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανάμεσα στους oπαδούς των δύο ομάδων. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, ενώ για να διαλύσει το πλήθος έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, τα οποία έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα ακόμη και μέσα στο γήπεδο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά, παρότι η κατάσταση ήταν έκρυθμη ακόμη και τρεις ώρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.

Και αν τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα κύλησαν ομαλά, στο ημίχρονο, μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού κατευθύνθηκε στη θύρα 20, όπου βρίσκονταν οι Ιταλοί. Η αστυνομία σχημάτισε «τείχος» στη θύρα 17 και χρησιμοποίησε ξανά χημικά για να τους απωθήσει, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα στο 54ο λεπτό, για δύο λεπτά.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός που ήταν πίσω στο σκορ έδειχνε σημάδια ανάκαμψης. Είχε πάρει τη σκυτάλη της πρωτοβουλίας από τη Λάτσιο, η οποία σε όλο το πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού (τη βοηθούσε και το γκολ), αλλά δεν είχε καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις.

Η είσοδος του Κουίνσι (68΄) άλλαξε, προς το καλύτερο, την εικόνα των «πρασίνων». Ο Γκανέζος έδωσε πολλές βοήθειες στον επιθετικό τομέα, ενώ θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ στο 72΄, όταν το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπιζάρι. Οι «πράσινοι» συνέχισαν την πίεση και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 80΄, αλλά ο Τοτσέ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον 33χρονο Αργεντίνο τερματοφύλακα.

Κάτι που δεν έγινε όμως στο 90΄ όταν ο Ισπανός επιθετικός εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ιταλικής άμυνας και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Πλέον ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς. Πρώτη είναι η Λάτσιο (5 β.) και ακολουθούν Μάριμπορ (4), Τότεναμ (3).

Την επόμενη αγωνιστική (8/11) θα παίξουν: Λάτσιο – Παναθηναϊκός, Τότεναμ – Μάριμπορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (68΄ Κουίνσι), Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό (79΄ Μαυρίας), Φορναρόλι (75΄ Τοτσέ).

ΛΑΤΣΙΟ: Μπιζάρι, Καβάντα, Κόνκο, Σιανί, Ντίας, Λεντέσμα, Γκονζάλες (86΄ Τσάνα), Ερνάνες (78΄ Ονάζι), Καντρέβα, Μάουρι (46΄ Ζαράτε), Φλόκαρι.

– Σε άλλα χθεσινά αποτελέσματα: Γκενκ – Σπόρτινγκ Λ. 2-1, Βιντεότον – Βασιλεία 2-1, Ρούμπιν Καζάν – Νέφτσι 1-0, Ιντερ – Παρτιζάν 1-0, Λιόν – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1, Σπάρτα Πρ. – Χάποελ Κιρ. 3-1, Ραπίντ – Μπάγερ Λεβ. 0-4, Ρόζενμποργκ – Μέταλιστ 1-2, Χέλσινγκμποργκ – Αννόβερο 1-2, Λεβάντε – Τβέντε 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή