ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λοιπόν, που κι αυτό το αποκαλούμενο, «μνημονιακό πρωτάθλημα», θα έχει ενδιαφέρον, πιθανότατα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, όμως από εκεί και πέρα, η αγωνία υπάρχει για όλες σχεδόν τις ομάδες. Ακόμα και γι’ αυτές που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος, θέλουν να έχουν, ακόμα και… μισό βαθμό προβάδισμα, όταν θα μπουν στη διαδικασία του μίνι αυτού πρωταθλήματος των έξι αγωνιστικών.

Μάχη φαίνεται πως θα δοθεί για τον τέταρτο της παρέας. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού, τον έφερε ισόβαθμο με τα εκπληκτικά φέτος Γιάννινα. Ομως λόγω… βαρύτητας φανέλας και εμπειρίας κάποιων παικτών που διαθέτει, θεωρώ φαβορί τους «πράσινους» να κατακτήσουν την πέμπτη θέση.

Εκεί όμως που υπάρχει το τεράστιο ενδιαφέρον, είναι η προσπάθεια της αποφυγής του υποβιβασμού. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τη βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί μετά από 25 αγωνιστικές. Στην οποία Skoda Ξάνθη και Πανιώνιος που απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από τα πλέι οφ, είναι μόλις στο συν έξι, από τον προτελευταίο Αρη, που έχει 25. Η μόνη ομάδα, που ελπίζει σε ένα θαύμα, ώστε να παραμείνει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η Κέρκυρα με συγκομιδή, μόλις 20 βαθμών.

Από εκεί και πέρα: Ο Λεβαδειακός με 29, μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον του, αν και τελευταία δείχνει να… παραπατάει. Η «τεσσάρα» από τον Αρη είναι ένα αρνητικό δείγμα για την ομάδα της Βοιωτίας.

ΟΦΗ, Πλατανιάς και Βέροια, δύο βαθμούς πίσω, ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Κάθε απώλεια, εκτός προγράμματος θα σημαίνει ένα βήμα προς τον γκρεμό. Και οι τρεις θα παλεύουν κάθε αγωνιστική για τη σωτηρία τους. Οπως και ο Πανθρακικός, που παρά τα κάποια πολύ καλά αποτελέσματα, παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 26 βαθμούς.

Οι δύο τους και ο Αρης ένα βαθμό πίσω τους, ζουν με το ένα πόδι, στον γκρεμό. Το ποιος θα μπορέσει να το σηκώσει και να μην πέσει, είναι μία πολύ δύσκολη… εξίσωση, της οποίας η λύση της θα δοθεί σε συνάρτηση των αποτελεσμάτων και των άλλων ομάδων, που συμμετέχουν σ’ αυτό τον «Χορό του Ζαλόγγου».

Και το μπέρδεμα αυτό, δίνει ένα τεράστιο ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές αυτού του πρωταθλήματος. Πέρα όμως από αυτό, δίνει και αφορμές στα γνωστά, υπονοούμενα για «δώρα» των αδιάφορων προς τους ενδιαφερομένους. Οπως φυσικά και για «φιλικές» διαιτησίες, σε κάποιες ομάδες, που έχουν τον τρόπο να το εκμεταλλευτούν.

Βλέπετε, Ελλάδα είμαστε και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μην έχουμε την καχυποψία, πως κάτι πάντα θα βρωμάει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή