Αποκάλυψη με γκάφα από FIFA για το Κατάρ

Αποκάλυψη με γκάφα από FIFA για το Κατάρ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Κατάρ, έχει την… κατάρα να προκαλεί διενέξεις και διαφωνίες με κάθε ευκαιρία, όπως με τη χθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα της FIFA πως οριστικά η διοργάνωση δεν πρόκειται να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Ζερόμ Βάλκε είπε με κάθε επισημότητα ότι «οι ημερομηνίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα είναι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Νομίζω ότι θα διεξαχθεί μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου το αργότερο. Αν παίξουμε από τις 15 Νοεμβρίου έως, ας πούμε, τα τέλη Δεκεμβρίου, είναι η πιο κατάλληλη εποχή. Υπάρχουν (στο Κατάρ) θερμοκρασίες παρόμοιες με μια ζεστή άνοιξη στην Ευρώπη, στους 25 βαθμούς, που είναι τέλειοι για να παιχτεί ποδόσφαιρο».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του αντιπροέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιμ Μπόις, ο οποίος είπε ότι μόνο η εκτελεστική επιτροπή της FIFA μπορεί να αποφασίσει πότε θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ετσι η FIFA εξέδωσε αργότερα χθες επίσημη δήλωση με την οποία ουσιαστικά ακύρωνε όσα είπε ο γενικός γραμματέας της, αναφέροντας ότι αποτελούσαν την «άποψή του». Και πρόσθεσε: «Οι ακριβείς ημερομηνίες της διοργάνωσης είναι ακόμη υπό διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων της διοργάνωσης, δηλαδή της διεθνούς ποδοσφαιρικής κοινότητας καθώς και των εμπορικών εταίρων της FIFA. Καθώς η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον οκτώ χρόνια, η διαβούλευση δεν θα γίνει βιαστικά και συνεπώς δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση πριν από το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία».

Πάντως, ούτε τα προβλήματα που αφορούν τη Βραζιλία έχουν λυθεί, καθώς πέντε μήνες πριν από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης οι Βραζιλιάνοι ψάχνονται για το πώς θα υποδεχθούν τους 500.000 επισκέπτες της χώρας το καλοκαίρι, που αναμένεται φτάσουν αεροπορικώς για το Μουντιάλ. Οι Αρχές της χώρας προσανατολίζονται πλέον στο να ανοίξουν επιπλέον αεροδιαδρόμους για ξένες εταιρείες διά προεδρικού διατάγματος, ώστε να αυξηθούν οι πτήσεις και να μειωθούν και οι τιμές των εισιτηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή