Ντέρμπι από τα παλιά με νικητή τον ΠΑΟΚ

Ντέρμπι από τα παλιά με νικητή τον ΠΑΟΚ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ που επικράτησε στο Καυταντζόγλειο του Ηρακλή με 1-0 και ο Ολυμπιακός Βόλου που νίκησε τον Αστέρα Μαγούλας, εντός έδρας, με 2-0 πήραν προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου, μετά τις πρώτες χθεσινές αναμετρήσεις.

Το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 58΄ έκρινε τον νικητή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ηρακλή με σκορ 1-0 στο Καυταντζόγλειο και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού. Ο Χουμπ Στέφενς βρήκε ευκαιρία στο χθεσινό παιχνίδι για να δώσει χρόνο συμμετοχής καταρχήν στον Μαντούρο, που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αλλά και στον Εργκους Κάτσε, ο οποίος αγωνίστηκε για 15 λεπτά, ύστερα από περίπου 4 μήνες. Ολα αυτά την ίδια μέρα που ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ για τη λύση του συμβολαίου του, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη Skoda Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Νίνη, είχε δύο ευκαιρίες με τον Αθανασιάδη πριν φτάσει στο 1-0 του 58΄ όταν ο διεθνής επιθετικός με προβολή από σέντρα του Σκόνδρα πλάσαρε τον Κηπουρό, όμως από εκεί και πέρα ο Ηρακλής ήταν αυτός που έλεγξε το παιχνίδι και έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον αρχηγό του, Τάι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70΄ Γιάρολιμ), Μπαμπά, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77΄ Σιατραβάνης), Ζάχορα (68΄ Ματσούκας).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76΄ Κάτσε), Λάζαρ (46΄ Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71΄ Ολίσε), Αθανασιάδης.

Προβάδισμα στον Βόλο

Στον Βόλο, ο τοπικός Ολυμπιακός σπατάλησε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, σοβαρεύτηκε στο δεύτερο μέρος και πήρε το προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Αστέρα Μαγούλας με 2-0 και ήδη ασχολούνται με τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» πάντως από χθες ήθελαν να πάρουν γεύση από τον προσεχή αντίπαλό τους και την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Κώστας Μαυρίδης. Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα του αγώνα επέβαλαν τον ρυθμό τους και προσπάθησαν να σημειώσουν ένα γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τις προσπάθειές τους. Δημιούργησαν ευκαιρίες, όπως στο όγδοο λεπτό με τον Γκούρμα, στο 36΄ με τον Πόνσε και στο 44΄ με τον Κατσίκη, όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Κασμερίδη. Στο δεύτερο μέρος ο Μανουέλ Ρόκα έριξε στην αναμέτρηση τον Δεινόπαπα και δικαιώθηκε για την επιλογή του με το γκολ του 67ου λεπτού. Το προβάδισμα έδωσε περισσότερη ελευθερία στις προσπάθειες των γηπεδούχων, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι για την πρόκριση με το τέρμα που σημείωσε ο Γκούρμα τρία λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης (80΄ Ολίσε), Καπετάνος (58΄ Δεινόπαπας), Πόνσε (70΄ Καρράς), Κατσίκης, Γκούρμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Σαμαρόπουλος (62΄ Δημητριάδης), Νόνης, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος, Στρατάκης (70΄ Εβερετ), Ασλανίδης, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή