ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρόλος της ΔΕΑΒ

Οπως ειπώθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα Χ. Λακαφώση στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη με θέμα την αθλητική βία, η απαγόρευση που επιβάλλει η ΕΠΟ στους παρατηρητές της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) αποκλείοντάς τους την πρόσβαση στα αποδυτήρια, συνιστά «αδίκημα». Ηδη έχει καταγγελθεί αρμοδίως στη Δικαιοσύνη παραβίαση εισαγγελικής εντολής από την ΕΠΟ σχετικά με τη ΔΕΑΒ στον περυσινό τελικό Κυπέλλου Αστέρας – ΟΣΦΠ. Σε αυτήν την περίπτωση ο νόμος προβλέπει αναστολή της επιχορήγησης προς την ομοσπονδία για τουλάχιστον έξι μήνες και έκπτωση των μελών του Δ.Σ. για τουλάχιστον ένα μήνα. Τέλος, αναφέρει ότι η άρνηση συνεργασίας με τη ΔΕΑΒ συνιστά «επιβαρυντική περίπτωση»… ΜΠΛΟΥ.

Ελεγχος στους… εαυτούς τους

Πέρασαν τρία χρόνια από τα πορίσματα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για τις υπεράριθμες επιτροπές της ΓΓΑ και των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι αμοιβές των υπαλλήλων ξεπερνούσαν το 50% των μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης. Η εντολή του υπουργείου Οικονομικών ήταν να γίνει, με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού και της ΓΓΑ, αναδρομικά ο προσδιορισμός των ποσών που παρανόμως καταβλήθηκαν και να επιστραφούν στο Δημόσιο. Μόλις λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2013 και ενώ παρασκηνιακά υπήρξε ανεπιτυχής προσπάθεια το θέμα να «ξεπεραστεί» με τροπολογία, συστήθηκε «ομάδα εργασίας» για να προβεί στον έλεγχο. Ηδη όμως στη ΓΓΑ συζητείται ότι στην «ομάδα εργασίας» μετέχουν πρόσωπα με συμμετοχή στις επιτροπές του παρελθόντος… ΜΠΛΟΥ.

Τιμητική βράβευση

Μέχρι την Κύπρο θα φτάσουν την προσεχή εβδομάδα οι δραστηριότητες του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Στη Μεγαλόνησο ιδρύθηκε σωματείο ανοικτής θαλάσσης και εκπρόσωποι του ΠΟΙΑΘ κλήθηκαν για να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους. Δεν είναι τυχαίο που ο Ομιλος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών «για το σύνολο των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει εξ ιδίων πόρων και μέσων με σκοπό τη διάδοση της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης και τη διατήρηση της ναυτικής παράδοσης της χώρας μας». Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή