«Βύθισε» τον Πλατανιά ο ΟΦΗ

«Βύθισε» τον Πλατανιά ο ΟΦΗ

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ με το πειστικό 2-0 επί του Πλατανιά στο ντέρμπι της Κρήτης τον ξεκόλλησε για τα καλά από τις αγχωτικές τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και επιβεβαίωσε την ανοδική αγωνιστική του πορεία, μετά την εκτός έδρας νίκη – ανατροπή επί της Καλλονής για το κύπελλο την περασμένη εβδομάδα. Το ελάχιστο ρίσκο που πήραν οι δύο προπονητές στο πρώτο ημίχρονο απέτρεψε τη δημιουργία ευκαιριών και ιδιαίτερων συγκινήσεων στο διάστημα αυτό, αλλά το γκολ του Περογαμβράκη (είχε γενέθλια χθες, έκλεισε τα 26) στο 47΄ έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο από νωρίς το ματς σε άλλα καλούπια. Η πίεση της ομάδας του Πλατανιά ήταν άσφαιρη και η παράδοσή του πλήρης μετά το 2-0, που διαμορφώθηκε στο 75΄ με κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γεωργαλίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Φαΐσκα, Βάσκο, Τετέ (80΄ Καζναφέρης), Γουνδουλάκης (46΄ Μενδρινός), Μπέλιτς, Κάταϊ (59΄ Βλαχοδήμος), Τόρες.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Κάλαϊτζις, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (86΄ Ογιος), Περογραμβράκης (74΄ Στάθης), Παπάζογλου (89΄ Ροβίθης).

Εμεινε πίσω ο ΠΑΟΚ

Η 20ή αγωνιστική έσβησε τις όποιες ελπίδες γέννησε στον ΠΑΟΚ η μείωση της διαφοράς του από τον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα και αφαίρεσε αμέσως το όποιο ενδιαφέρον πήγαινε να δημιουργηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ανώμαλη προσγείωσή του στη Ν. Σμύρνη (ήττα με 2-0 από τον Πανιώνιο) τον έστειλε από το -8 στο -11 και επιβεβαίωσε όλους όσοι υποστήριζαν ότι η ομάδα του Στέφενς δεν είναι ακόμη έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα για την κορυφή. Η επιθετική αφλογιστία, παρά τις πολλές μεγάλες ευκαιρίες, προβληματίζει και ο Στέφενς αναζητάει τη λύση μέσω της μεταγραφικής αγοράς, με την απόκτηση ενός ποιοτικού σέντερ φορ. Οι Κατσουράνης (γαστρεντερίτιδα), Σαλπιγγίδης (ενοχλήσεις στο ισχίο) και Τζιόλης (ενοχλήσεις στον δικέφαλο) δεν γυμνάστηκαν χθες και είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους στην αυριανή ρεβάνς με τον Ηρακλή για το κύπελλο.

Ιδια άνεση με το +11 στο πρωτάθλημα έχει ο Ολυμπιακός και στο Κύπελλο. Το 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Αστέρα Τρίπολης δίνει σιγουριά για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και επιτρέπει στον Μίτσελ να φρεσκάρει με νέα πρόσωπα την ενδεκάδα στην αυριανή ρεβάνς. Ο τραυματισμός του Ολαϊτάν στον ώμο στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, αλλά ίσως τον κρατήσει προληπτικά εκτός αποστολής.

Ευνοημένοι της αγωνιστικής για ένα καλό πλασάρισμα στις θέσεις των πλέι οφ ήταν αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης. Με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ (ένα γκολ, δύο ασίστ), οι «πράσινοι» πήραν σπουδαία νίκη στη Βέροια με 3-1, μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 3η θέση μετά το 0-0 του Ατρόμητου με τον Αρη και ελπίζουν ότι θα μπουν με μικρό χάντικαπ στα πλέι οφ, ακόμα και έναντι του ΠΑΟΚ. Οι Αμπέντ και Τριανταφυλλόπουλος εξέτισαν την ποινή τους, ενώ πολλοί παίκτες, με την άδεια του Αναστασίου, πήγαν στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Τα εισιτήρια του σαββατιάτικου αγώνα με τον Πλατανιά κυκλοφορούν από χθες, με μειωμένες τιμές.

Η παραμονή

Στη μάχη της ουράς, πλην του ΟΦΗ και του Πανιώνιου που έκαναν σημαντικό άλμα με τις νίκες τους, οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται από τη 10η θέση και κάτω κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Εξι ομάδες παραμένουν σε απόσταση πέντε βαθμών, με τον ΠΑΣ Γιάννενα να μπλέκει επικίνδυνα μετά την εντός έδρας ήττα του από την Καλλονή. Το σημερινό ραντεβού του Σάκη Τσιώλη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Χριστοβασίλη ίσως φέρει εξελίξεις σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας.

Ο βαθμός της ισοπαλίας στο ματς με τον Ατρόμητο δίνει στον Αρη το δικαίωμα να ελπίζει για την παραμονή του, παρότι είναι ακόμη πολύ μακριά (στους -6 β.) από την προτελευταία θέση. Η ΠΑΕ δίνει «μάχη» για να εκδοθούν δελτία τους έξι νεαποκτηθέντες παίκτες και σήμερα θα γίνει παράσταση στα γραφεία της ΕΠΟ, με τους τόνους να είναι πολύ υψηλοί.

Η διοίκηση δημοσιοποίησε χθες όλη την αλληλογραφία της με τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, όπως και έγγραφα που βεβαιώνουν τις οφειλές και την πρόθεση ρύθμισής τους, ζητώντας από την ομοσπονδία να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των δελτίων για να έχουν οι νεαποκτηθέντες δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή