Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Ζερόμ Σαμπάν

Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Ζερόμ Σαμπάν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ορισμένες πρωτοποριακές ιδέες και με γνώση του συστήματος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εκ των… έσω, ο 55χρονος Γάλλος παράγοντας Ζερόμ Σαμπάν έγινε χθες ο πρώτος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της FIFA τον Ιούνιο του 2015.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, κάλεσε τον κόσμο του ποδοσφαίρου σε «μια καλύτερη FIFA», που θεωρεί ότι χρειάζεται: «Μια FIFA πιο δημοκρατική, πιο σεβαστή, που συμπεριφέρεται καλύτερα και πράττει περισσότερα».

Μιλώντας από τον… προμαχώνα της αντίστασης κατά του ήδη επί 16ετία προέδρου κ. Μπλάτερ, το Λονδίνο, ο κ. Σαμπάν κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανανέωση του ποδοσφαίρου και της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όπως τη χρήση πορτοκαλί καρτών (κάτι μεταξύ της κίτρινης και της κόκκινης), που θα στέλνουν τους ποδοσφαιριστές εκτός αγώνα για λίγα λεπτά, και την τιμωρία κάθε διαμαρτυρίας σε παράβαση με τη μετακίνηση της μπάλας κατά 10 μέτρα πιο κοντά στο τέρμα του παίκτη που διαμαρτυρήθηκε.

Ο κ. Σαμπάν, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του Πελέ, προτείνει ακόμη περιορισμούς στους ξένους παίκτες στους συλλόγους και την κατάργηση της λεγόμενης τριπλής τιμωρίας όταν καταλογίζεται πέναλτι και επιβάλλονται αποβολή και τιμωρία μιας αγωνιστικής για φάουλ εντός περιοχής σε κλασική ευκαιρία για γκολ, ενώ στον διοικητικό τομέα κάλεσε όλους τους υποψηφίους για την προεδρία της FIFA να συμμετάσχουν σε ζωντανές τηλεμαχίες προ εκπροσώπων των έξι συνομοσπονδιών των ηπείρων, και να δημοσιεύεται ο μισθός του προέδρου και των άλλων κορυφαίων στελεχών της FIFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή