Η παρουσία θεατών, το μόνο «ερωτηματικό» για το Final 8

Η παρουσία θεατών, το μόνο «ερωτηματικό» για το Final 8

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία περιορισμένου αριθμού θεατών είναι το καίριο σημείο για τη διεξαγωγή του Final 8 στο Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ, στο ΟΑΚΑ (31/9-4/10). 

Το συγκεκριμένο κλειστό γήπεδο και η αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις αποστολές των οκτώ  ομάδων, με την αρωγή της πολιτείας, αποτελούν τις καλύτερες ασφαλιστικές δικλίδες για την αποφυγή κρουσμάτων στη διάρκεια της διοργάνωσης. Η γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ επιστρέφει στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά τη διεξαγωγή του Final 4 που κατέκτησε η ΑΕΚ και η οποία φιλοδοξεί να επαναλάβει την ίδια κατάκτηση τίτλου, που θα είναι το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η Ενωση συνέβαλε σημαντικά και στην ανάληψη της διοργάνωσης, ύστερα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ιερουσαλήμ, στην οποία είχε ανατεθεί αρχικά το Final 4, με τη διοργάνωση να έχει διακοπεί πριν από την τέλεση των προημιτελικών αγώνων. Η FIBA, πολύ εγκαίρως και νωρίτερα από την Ευρωλίγκα, είχε αποφασίσει από τις αρχές Απριλίου τη διεξαγωγή του Final 8 σε μια πόλη και στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στο θέμα των θεατών, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να τυπώσει εισιτήρια την επόμενη ημέρα που θα δοθεί έγκριση από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται παρουσία θεατών.  

Στην παρουσίαση της διοργάνωσης του Final 8, μίλησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του Τσάμπιονς Λιγκ Πατρίκ Κομνηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή