Νέα αρχή για Εθνική στο Nations League

Νέα αρχή για Εθνική στο Nations League

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι της στο Nations League ξεκινάει από σήμερα η εθνική μας ομάδα. Μια πορεία που έχει αφετηρία απόψε τη Σλοβενία, αλλά ο τελικός της (ιδανικός) προορισμός θα είναι τα γήπεδα του Κατάρ, στο όχι και τόσο μακρινό 2022.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του Τζον Φαντ Σιπ. Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής θέλει να χτίσει μια ομάδα τέτοια που θα μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία της στο Μουντιάλ, είτε μέσα από τον δρόμο του Nations League είτε μέσα από εκείνων των προκριματικών που θα ακολουθήσουν, παίζοντας, όπως τόνισε, καλό ποδόσφαιρο.

Σίγουρα εύκολο δεν είναι.Ομως η τελευταία ανάμνηση που μας άφησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέκα μήνες πριν στο παιχνίδι με τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ και η νίκη με 2-1, αν και το εισιτήριο για το Euro είχε χαθεί προ πολλού, ήταν θετική.

Ο Φαντ Σιπ «έσπασε τα αυγά» και είναι έτοιμος να μας σερβίρει τη δική του… ομελέτα. Με τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο να είναι και πάλι εκτός επιλογών και στη θέση τους να έχουν κληθεί παίκτες όπως ο 18χρονος Χρήστος Τσόλης του ΠΑΟΚ, ο Ολλανδός δείχνει ότι βαδίζει στο μονοπάτι που άνοιξε όταν ανέλαβε τη –διαλυμένη– Εθνική τον Ιούλιο του 2019.

Ο 3ος όμιλος του League 3, με Σλοβενία, Κόσοβο και Μολδαβία, δείχνει βατός, αλλά από την απόδοση των διεθνών θα αποδειχθεί αυτό και στην πράξη. Στα τελευταία ματς των προκριματικών του Ευρωπαϊκού, η εικόνα με τον Φαντ Σιπ στον πάγκο άλλαξε, αλλά από τότε έχουν περάσει τουλάχιστον 300 ημέρες. 

«Μετά δέκα μήνες, πρέπει να βάλουμε μπροστά τις μηχανές μας ξανά. Θέλουμε και άλλο χρόνο για να προετοιμαστούμε, να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να κάνουμε την ελληνική ομάδα ένα ισχυρό γκρουπ ξανά. Στον όμιλο δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά και να είμαστε πειθαρχημένοι», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Για τους παίκτες που «κόπηκαν» απάντησε ότι «η επιλογή που έχουμε κάνει είναι παίκτες στους οποίους πιστεύουμε με βάση τα όσα έχουν δείξει και για το μέλλον. Δεν πάει να πει ότι θα κρατάμε πάντα τους ίδιους παίκτες, γιατί και σε αυτές τις κλήσεις υπάρχουν παίκτες που δεν κλήθηκαν, αλλά και νέοι παίκτες που πήγαν καλά το τελευταίο εξάμηνο».

Αρχή, λοιπόν, απόψε με τη Σλοβενία στο Nation League για την Εθνική, ενώ την Κυριακή ακολουθεί ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι με το Κόσοβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή