ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με κλήρωση και τηλεοπτικά

xekatharizei-to-topio-me-klirosi-kai-tileoptika-561065956

Ημέρα κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν είναι η σημερινή. 

Η Σούπερ Λιγκ 1, διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, αρχικά αναμένεται να οριστικοποιήσει τη μορφή που θα έχει η συμφωνία των ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά και εν συνεχεία θα διαμορφώσει το καλεντάρι της νέας χρονιάς με την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1, που θα ξεκινήσει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– το τριήμερο 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως θα υπάρξει λύση όχι μόνο στο θέμα με τις «άστεγες» ομάδες (ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης), που μέχρι στιγμής «μπλοκάρουν» την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά και με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο η NOVA φέρεται να ήρθε σε επαναπροσέγγιση τα τελευταία 24ωρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συνδρομητικό κανάλι είναι έτοιμο να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση κατά 30% σε σχέση με την περυσινή, η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή. Μια πρόταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Η διάθεση της νέας διοίκησης του συνδρομητικού καναλιού για κεντρική διαχείριση, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που γίνονται τα τελευταία 24ωρα από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνουν υποσχέσεις για οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Λίγκα – ΕΠΟ

Στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης (12.30 μ.μ.), ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και οι σχέσεις της Λίγκας με την ΕΠΟ, καθώς, εκτός του «πολέμου» που υπήρξε για τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου, οικονομικά αλλά και ζητήματα αρχής έχουν μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.