ΔΟΕ: Οι Ολυμπιακοί θα γίνουν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό

ΔΟΕ: Οι Ολυμπιακοί θα γίνουν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό

52" χρόνος ανάγνωσης

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει τότε κορωνοϊός, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς.

Τόσο η ΔΟΕ όσο και οι Ιάπωνες διοργανωτές έχουν καταστήσει σαφές ότι είναι αδύνατον να αναβληθεί ξανά η διοργάνωση που ήταν να λάβει χώρα τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2020.

Τώρα ο κ. Κόουτς δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι Ολυμπιακοί θα αρχίσουν στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου 2021, αποκαλώντας τους «Οι Αγώνες που νίκησαν την Covid». Πρόσθεσε ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν «με ή χωρίς κορωνοϊό».

«Οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο επρόκειτο να έχουν ως θέμα την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά την καταστροφή από το τσουνάμι. Πλέον οι Αγώνες αυτοί θα είναι αυτοί που νίκησαν την Covid, το φως στην άκρη του τούνελ,» είπε ο Αυστραλός παράγοντας.

Τον Ιούλιο ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο είπε ότι είναι πιθανόν οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θεατών και ότι σκοπός είναι να αποφευχθεί να μην υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι στις εξέδρες.

Πηγή: BBC