Αποκλεισμός Τζόκοβιτς γιατί χτύπησε επόπτρια με μπαλάκι

Αποκλεισμός Τζόκοβιτς γιατί χτύπησε επόπτρια με μπαλάκι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για την κίνησή του να χτυπήσει με μπαλάκι μια επόπτρια γραμμών, που οδήγησε στον άμεσο αποκλεισμό του κορυφαίου τενίστα του κόσμου από το Αμερικανικό Οπεν τένις που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Ο ιδιόρρυθμος Σέρβος είχε μόλις δει τον αντίπαλό του στον τέταρτο γύρο του τουρνουά στο Φλάσινγκ Μέντοουζ, Ισπανό Πάμπλο Καρένο Μπούστα, να του σπάει στο σερβίς και να προηγείται 6-5 στο πρώτο σετ. Τότε ο Τζόκοβιτς χτύπησε με τη ρακέτα του προς τα πίσω ένα μπαλάκι κι αυτό βρήκε με δύναμη την επόπτρια στον λαιμό, προφανώς χωρίς αυτός να το θέλει.

Κατόπιν διαβούλευσης του διαιτητή με τον επιτηρητή των διοργανωτών αποφασίστηκε ο άμεσος αποκλεισμός του 33χρονου Σέρβου και η πρόκριση του Ισπανού στον πέμπτο γύρο.

Ο Τζόκοβιτς, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε χτυπήσει από τα νεύρα του άλλο μπαλάκι στις διαφημιστικές πινακίδες, έσπευσε στο πλευρό της επόπτριας, που δεν έπαθε κάτι σοβαρό, και ακολούθως ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

«Οφείλω να το μετατρέψω αυτό σε ένα μάθημα για την ωρίμανσή μου και την εξέλιξή μου ως παίκτη και ως άνθρωπο,» δήλωσε ο Σέρβος, που έχει προκαλέσει πολλή αναταραχή φέτος, με το χωρίς προφυλάξεις γλέντι του ύστερα από τουρνουά που διοργάνωσε, οδηγώντας τον ίδιο και άλλους τενίστες στο να κολλήσουν κορωνοϊό, ενώ συνέστησε και αντίπαλη ένωση επαγγελματιών τενιστών στην επίσημη, την ΑΤΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή