Ζητούν αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 2

Ζητούν αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 2

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 2 σε δύο ομίλους, με οικονομικά, γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος, Νότιος) και με δίκαιη κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ζήτησαν με επιστολή που απέστειλαν στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και κοινοποίησαν και στον πρωθυπουργό, 20 ομάδες προερχόμενες από τη Φούτμπολ Λιγκ και τη Γ΄ Εθνική.

Λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία (11/9) της υποβολής συμμετοχής για τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ κι ενώ η δικαίωση των Χανίων στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ προαναγγέλλει πρωτάθλημα 12 ομάδων στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, 20 ομάδες επιθυμούν νομοθετική παρέμβαση για την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η επιθετική ανακοίνωση που εξέδωσε και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αδιαφορία των αρμόδιων φορέων για πάνω από 600 ποδοσφαιριστές, αβεβαιότητα και παντελή έλλειψη προγραμματισμού όσον αφορά τη διάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

• Χθες έγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11/10.

• Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται την Παρασκευή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ενώ στις 17/9 αναμένεται η ψήφισή του στην Ολομέλεια.

• Με αφαίρεση τριών βαθμών από το νέο πρωτάθλημα απειλείται ο Αρης, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, καλείται να καταβάλει στον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναγιώτη Κοντοβά το 50% του ποσού των 27.461,47 ευρώ εντός τριών ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή