Η πρώτη βουβή πρεμιέρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη γίνεται η σέντρα του νέου πρωταθλήματος, που ξεκινά για πρώτη φορά χωρίς κόσμο στις εξέδρες λόγω πανδημίας. Ενα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα εντελώς διαφορετικό καθώς για πρώτη φορά από καταβολής Α΄ Εθνικής (1959-60), η σέντρα θα γίνει χωρίς θεατές.

Το 62ο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας που από πέρυσι έχει μετονομαστεί σε Σούπερ Λιγκ 1 με τη συμμετοχή 14 ομάδων, κάνει πρεμιέρα σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Τούμπα και θα αρχίσει όπως τελείωσε… Ο κόσμος θα απουσιάσει από τις εξέδρες, όπως συνέβη στα καθυστερημένα πλέι οφ και πλέι άουτ με τα οποία ολοκληρώθηκε η προηγούμενη σεζόν και πλέον αναδεικνύονται ο πρωταθλητής, οι ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη αλλά και αυτή που θα υποβιβαστεί.

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης, Αρης και ΠΑΟΚ, ανοίγουν την αυλαία της 1ης αγωνιστικής, υποδεχόμενοι αντιστοίχως, Λαμία και ΑΕΛ. Οι «κίτρινοι» βλέπουν το ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας (6.15 μ.μ.) ως πρόβα τζενεράλε για τον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ με την ουκρανική, Κόλος Κοβαλίβκα. Σαφώς και το συγκρότημα του Γερμανού Μίχαελ Ενινγκ το οποίο προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, έχει ως πρωταρχικό στόχο και φέτος την ευρωπαϊκή έξοδο, με ένα καλύτερο πλασάρισμα όμως από την 5η θέση, αφού πλέον η συγκεκριμένη δεν διασφαλίζει διαβατήριο την περίοδο 2021-2022.

Η Λαμία με τον 32χρονο Γιώργο Πετράκη (γιο του Γιάννη Πετράκη) στον πάγκο της, μεταγραφικά δεν κινήθηκε ιδιαίτερα, έχασε αρκετούς παίκτες από τον βασικό της κορμό και στην τρίτη της σερί παρουσία στη μεγάλη κατηγορία θα επιδιώξει την παραμονή.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ονειρεμένη περίοδο 2018-2019 όπου κατέκτησε το νταμπλ, θέλει να επιστρέψει στους τίτλους και με την πρόκριση επί της Μπεσίκτας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς με την ΑΕΛ (8.30 μ.μ.) αποτελεί και για αυτόν «κρας τεστ» ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Μπενφίκα στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Χθες, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, ερχόμενος σε συμφωνία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τον 21χρονο Νορβηγό αριστερό μπακ της Βίκινγκ, Αντριαν Νίλσεν Περέιρα, που θα τεθεί στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα τις επόμενες μέρες, ενώ οριστικοποίησε τη συμφωνία του με τη Nova για τα τηλεοπτικά.

Η ΑΕΛ με τον Μιχάλη Γρηγορίου να παραμένει στον πάγκο της, θα προσπαθήσει να μην κινδυνεύσει και να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή