ΠΑΟΚ: Ιστορία γράφεις με υπερβάσεις

ΠΑΟΚ: Ιστορία γράφεις με υπερβάσεις

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε χθες ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα αστέρια καθώς, έπειτα από την Μπεσίκτας, έβγαλε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και την πανάκριβη Μπενφίκα. Ενας ΠΑΟΚ φτιαγμένος για τα δύσκολα επικράτησε με 2-1 των «αετών» και πλέον έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, από τους οποίους τον χωρίζει η ρωσική Κρασνοντάρ που θα αντιμετωπίσει σε δύο ματς στα πλέι οφ. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες. Από τη μια πλευρά ο ΠΑΟΚ σωστά έριξε το βάρος στην άμυνά του και στο να μη δεχθεί φάσεις από τους Πορτογάλους, επιλογή που όμως τον εμπόδισε να βγει συχνά και με αξιώσεις από το δικό του μισό. Από την άλλη οι Πορτογάλοι, αν και έφτασαν κοντά στο γκολ δύο φορές, η απουσία αγώνων από τα πόδια τους ήταν εμφανής καθώς δεν τους επέτρεψε να έχουν ρυθμό, ώστε να γίνουν περισσότερο απειλητικοί στην εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Η Μπενφίκα άγγιξε το 1-0 στο 29ο όταν ο Πίζι εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ενώ στο 42΄ οι «αετοί» είχαν ακόμα μία καλή στιγμή σε σουτ του Πεντρίνιο έξω από την περιοχή, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει σε κόρνερ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να βγει από την περιοχή του και να διεκδίσει αυτό που δικαιούται από τον αγώνα. 
Αν και η Μπενφίκα απείλησε πρώτη με σουτ του Εβερτον που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τελικά άνοιξε το σκορ έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση. Ηταν το 63ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης έβγαλε κάθετα στον Ακπομ, αυτός γύρισε παράλληλα προς την περιοχή και ο Γιαννούλης, που είχε κάνει κίνηση φορ με προβολή και τη… βοήθεια του Βερτόγκεν, άνοιξε τον δρόμο για τα αστέρια. 

Ο «Δικέφαλος» σφράγισε την πανηγυρική του πρόκριση στο 75ο λεπτό. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είχε μπει λίγα λεπτά πιο πριν ως αλλαγή, ήταν αυτός που… αποτελείωσε την πρώην ομάδα του. Ολα πάντως ξεκίνησαν πάλι από τον Γιαννούλη, ο οποίος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Σέρβο που με αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο. 

Η Μπενφίκα προσπάθησε με όσες δυνάμεις της απέμεναν να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως το κατάφερε αρκετά αργά, καθώς μείωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ράφα Σίλβα. 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66΄ Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80΄ Εσίτι), Ακπομ (70΄ Σβιντέρσκι). 

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ, Εβερτον, Σεφέροβιτς (72΄ Βινίσιους), Πεντρίνιο (65΄ Νούνιες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή