ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Λίφτινγκ», όχι αναδιάρθρωση στις μικρές κατηγορίες

liftingk-ochi-anadiarthrosi-stis-mikres-katigories-561080176

Το πλέον κρίσιμο είναι το σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η μορφή που θα έχουν οι δύο μικρότερες κατηγορίες. Ολα δείχνουν πως η περίπτωση αναδιάρθρωσης μέσω κατάργησης της Φούτμπολ Λιγκ και δημιουργίας δύο ομίλων δεν προχωρεί, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν. Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που αντιδρούν και έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. έχουν επεξεργαστεί την προκήρυξη την οποία θα φέρουν προς ψήφιση και αφορά 12 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 και δύο ομίλους (Νότιος – Βόρειος) των 11 ομάδων στη Φούτμπολ Λιγκ. Στο προσχέδιο που έχουν οι ομάδες στα χέρια τους, περιλαμβάνονται η μορφή του πρωταθλήματος, ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν αλλά και οι αλλαγές στο πειθαρχικό κομμάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αγώνες πλέι οφ των οκτώ πρώτων ομάδων των δύο ομίλων, της κανονικής διάρκειας της Φούτμπολ Λιγκ.  

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινείται και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αύριο θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, δεν περιλαμβάνεται καμία διάταξη για τις δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα για κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες και μετά την κίνηση των ομάδων της κατηγορίας να καταθέσουν τις σφραγίδες τους, ο υφυπουργός προτίθεται να καταστρώσει και να παρουσιάσει ένα πλάνο βιωσιμότητας σε βάθος τριετίας (έσοδα από τηλεοπτικά – στοίχημα, ίσως σταδιακή αναδιάρθρωση).