Χωρίς αναδιάρθρωση οι «μικρές» κατηγορίες

Χωρίς αναδιάρθρωση οι «μικρές» κατηγορίες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί και φέτος η Σούπερ Λιγκ 2, βάζοντας τέρμα στα σενάρια αναδιάρθρωσης. Στο χθεσινό Δ.Σ. της Ενωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ ελήφθη ομόφωνα η απόφαση, με ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020-2021 να ορίζεται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και κλήρωσης του πρωταθλήματος η 24η Σεπτεμβρίου.

Η Φούτμπολ Λιγκ θα χωριστεί σε δύο ομίλους (Νότιος – Βόρειος) των 11 ομάδων ή θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος, εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις ομάδων λόγω αδυναμίας συμμετοχής.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της σεζόν 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ΠΑΕ, καθώς από τη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβουν τέσσερις ομάδες, ενώ θα υποβιβασθούν οι δύο τελευταίες.

Με βάση την προκήρυξη που υπογράφηκε, θα διεξαχθεί η διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ για την άνοδο και την παραμονή, ωστόσο αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας.

Κι αυτό καθώς προβλέπεται η απευθείας άνοδος των δύο πρώτων ομάδων στη Σούπερ Λίγκ 1, και όχι 1+1, δηλαδή υποβιβασμός του τελευταίου της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 και μπαράζ του 13ου της Σούπερ Λιγκ 1 με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2.

Την απόφαση αναμένεται να πάρει η ΕΠΟ, χωρίς πάντως η κίνηση της μικρής λίγκας να συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες.

Από τις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι 11 κατέβαλαν το παράβολο συμμετοχής αξίας 7.000 ευρώ, πλην του Πλατανιά. Αν η χανιώτικη ΠΑΕ δεν καταβάλει μέχρι σήμερα το ποσό, τη θέση της στην κατηγορία θα πάρει ο Διαγόρας Ρόδου, που τερμάτισε τρίτος στην περυσινή Φούτμπολ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή