Δεν κατάφεραν να προκριθούν Αρης και ΟΦΗ

Δεν κατάφεραν να προκριθούν Αρης και ΟΦΗ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό «ναυάγιο» στην Ευρώπη. Αρης και ΟΦΗ αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας από την ουκρανική Κοβαλίβκα και τον Απόλλωνα Λεμεσού, αντιστοίχως, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ειδικά για τον Αρη, ο αποκλεισμός είναι ένα σοκ, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από μια άγνωστη ουσιαστικά ομάδα, που δεν είχε καμία άλλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Από την άλλη, για τον ΟΦΗ ο αποκλεισμός με 1-0 ήρθε σχεδόν φυσιολογικά, καθώς οι Κύπριοι είναι σαφώς πιο έμπειροι από την ομάδα του Ηρακλείου.

Στο «Βικελίδης» ο Αρης πιάστηκε στον ύπνο, καθώς υποτίμησε την Κοβαλίβκα, που παρουσιάστηκε πιο έτοιμη και έφτασε τελικά σε μια ιστορική για αυτήν πρόκριση. Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ στο 47ο λεπτό με κεφαλιά του Νόβακ, ενώ ο Αρης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 55ο λεπτό με τον Μπρούνο Γκάμα. Οι «κίτρινοι» στη συνέχεια πίεσαν για το δεύτερο γκολ, όμως οι Ουκρανοί σε μια αντεπίθεσή τους στο 62΄ κατάφεραν να πάρουν πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Αντιούκ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε και το λάθος του Κουέστα. Στα λεπτά που απέμεναν ο Αρης πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα του και έτσι αποχαιρέτησε από νωρίς την Ευρώπη.

Στα μεταγραφικά, τα «κιτρινόμαυρα» θα φορέσει ξανά ο Ματέο Γκαρσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλονικείς τα βρήκαν με τον Ερυθρό Αστέρα για τη μεταγραφή του Αργεντινού εξτρέμ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρχει και ποσοστό μεταπώλησης 30%.

Στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ, στην επιστροφή του στην Ευρώπη έπειτα από 20 χρόνια, φοβήθηκε το παιχνίδι περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Οι Κρητικοί δεν πήραν ρίσκα απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη, αλλά πιο έμπειρη για να διαχειριστεί την εξέλιξη του αγώνα. Παράλληλα είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, τον Ιταλό Φάμπιο Μαρέσκα, ο οποίος στο 59΄ υπέδειξε οφ σάιντ τον Φιγκεϊρέδο που έβγαινε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης του ΟΦΗ δέχτηκε την μπάλα από αντίπαλο. Απόφαση που δεν παίρνει διαιτητής ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, πόσο μάλλον σε αγώνα ευρωπαϊκού επιπέδου.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και τελικά την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα πέτυχε στο 50ό λεπτό ο Σαλάι, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Νταμπό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή