Στροφή στην Ευρώπη για Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Στροφή στην Ευρώπη για Ολυμπιακό, ΑΕΚ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικηφόρα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, ενώ Αρης και ΟΦΗ κατάφεραν να ξεπεράσουν με «διπλά» το σοκ από τον ευρωπαϊκό τους αποκλεισμό. Αντίθετα για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΟΚ «σκόνταψε», καθώς άφησε δύο βαθμούς στην Τούμπα παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στον Ατρόμητο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με οδηγό τον Κώστα Φορτούνη που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, ξεπέρασαν με 3-0 το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης. Ετσι, η προσοχή στρέφεται πλέον στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ομόνοια στο «Καραϊσκάκη» για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τις τελευταίες μέρες τον Ζοζέ Σα να μπαίνει κανονικά στο πρόγραμμα, όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει κάτω από δοκάρια, ή θα εμπιστευθεί για ακόμα ένα ματς τον Τζολάκη που τα έχει πάει μέχρι στιγμής περίφημα και δεν αποκλείεται να κάνει τελικά και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Στην άμυνα θα είναι λογικά η ίδια τετράδα (Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας), ενώ σίγουροι είναι οι Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά και Μασούρας. Τα άλλα δύο ερωτηματικά (εκτός του τερματοφύλακα) είναι αν θα ξεκινήσει ο Φορτούνης ή ο Εμβιλά, ενώ για την κορυφή της επίθεσης θέση διεκδικεί και ο Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Στο Αγρίνιο, η είσοδος του Πέτρου Μάνταλου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ. Ο Ελληνας μέσος με ένα γκολ και μια ασίστ οδήγησε την Ενωση στο 2-0 επί του Παναιτωλικού, βγάζοντάς την από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει στο πρώτο 45λεπτο. Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν πλέον με την απαιτούμενη ηρεμία στην κρίσιμη αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. 

Την Κυριακή, ο Αρης με υπηρεσιακό προπονητή τον Τόλη Τερζή πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο, επικρατώντας με 1-0 της τοπικής ομάδας, κάνοντας το 2 στα 2 στο ξεκίνημα της κούρσας. Πλέον, η σκυτάλη περνάει στον Ακη Μάντζιο, ο οποίος είδε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση από την εξέδρα. Από την άλλη πλευρά πάντως, ο Βόλος με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τόσο τον διαιτητή του αγώνα κ. Βάτσιο όσο και τον κ. Ευαγγέλου, ο οποίος βρισκόταν στο VAR, από τους οποίους έχει έντονα παράπονα για τις αποφάσεις τους.

Τέλος στη Λαμία, ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-1 της τοπικής ομάδας πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα βαθμό, έπειτα από τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Στον Παναθηναϊκό, μπορεί να μην υπήρχαν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως οι «πράσινοι» έδωσαν φιλικό με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, όπου προβλημάτισαν παρά τη νίκη τους με 1-0. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με την ΑΕΛ. Το θετικό για τον Πογιάτος είναι ότι ο Βιγιαφάνες έβγαλε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, που δείχνει ότι είναι σε θέση σταδιακά να επιστρέψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή