Επιστροφή στα αστέρια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστολή εξετελέσθη! Ο Ολυμπιακός σφράγισε την παρουσία του –για 20ή φορά στην ιστορία του– στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με το 0-0 που απέσπασε χθες στη Λευκωσία από την Ομόνοια. Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας ως «προίκα» το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, δεν δυσκολεύθηκαν να επικυρώσουν το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων, καθώς όχι μόνο δεν απειλήθηκαν από την αντίπαλό τους, αλλά αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη.  
Ακόμα και έτσι, πάντως, η ουσία δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός απέδειξε και στην πράξη σε αυτά τα δύο ματς με τους Κύπριους για τα πλέι οφ της διοργάνωσης ότι είναι καλύτερη ομάδα και δίκαια συνεχίζει στον θεσμό που, εκτός από τη λάμψη των αστεριών, του εξασφαλίζει σε πρώτη φάση περίπου 32 εκατ. ευρώ.  

Αν και η Ομόνοια ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη, ο Ολυμπιακός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Οι νταμπλούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ελ Αραμπί, όπως και στο 19ο με τον Ραντζέλοβιτς, όμως ο γκολκίπερ της Ομόνοιας κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά στο 65΄, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα σε διπλή προσπάθεια του Ελ Αραμπί και του Ραντζέλοβιτς, ενώ ο Φαμπιάνο είπε ξανά «όχι» στο πλασέ του Μασούρα στο 82΄. Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει στην αυριανή κλήρωση τους αντιπάλους του στους «χρυσούς» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιωνής (82΄ Σενέ), Παπουλής (70΄ Ασάντες), Ντούρις (70΄ Κακουλής), Μποτεάκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά (90΄ Καφού), Βαλμπουενά (90΄ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (74΄ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή