ΑΕΚ: Μια τρελή, απίθανη πτήση

ΑΕΚ: Μια τρελή, απίθανη πτήση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μαγικό ραβδάκι ενός ταχυδακτυλουργού  από την Ανατολή, που ακούει στο όνομα Καρίμ Ανσαριφάρντ, υπέγραψε την επική ανατροπή και τη μεγαλειώδη πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (σήμερα η κλήρωση), απέναντι σε μια ομάδα με πολλά παραπάνω «κυβικά» από τα δικά της! Η Βόλφσμπουργκ έμοιαζε να αγκαλιάζει την πρόκριση όταν πήρε προβάδισμα με ένα γκολ-μαχαιριά στο φινάλε του α’ ημιχρόνου έχοντας γλιτώσει νωρίτερα από την άσπρη βούλα, αλλά όλα γύρισαν τούμπα στο β΄ μέρος του μονού «τελικού» επειδή η ΑΕΚ πίστεψε και κυνήγησε το όνειρο μέχρι τέλους. Πρώτα ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό γκολ-οβίδα του Σιμόες από τα 40 μέτρα και μετά πανηγύρισε μια απίστευτη πρόκριση στο 94΄, όταν ο Ανσαριφάρντ, μόνος ανάμεσα σε πέντε αντιπάλους, πλάσαρε με κρύο αίμα και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, σφραγίζοντας το τελικό 2-1! 

Ολα έμοιαζαν να στραβώνουν για την ΑΕΚ όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε στο 20΄ άψυχα το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Κρίστισιτς σε ανατροπή του από τον Σλάγκερ. Ο Πέρβαν απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και διατήρησε την αίσθηση υπεροχής που έδειχνε η Βόλφσμπουργκ από την αρχή, αίσθηση που μετατράπηκε σε σιγουριά για την πρόκριση όταν ο Μεχμέντι την έβαλε μπροστά στο σκορ στο 45΄. Ο Καρέρα ανακάτεψε την τράπουλα στο β΄ μέρος, πήρε το ρίσκο του με την είσοδο του Λιβάγια και δικαιώθηκε, καθώς η ΑΕΚ άρχισε να γίνεται πιο πιεστική και ανέτρεψε τα δεδομένα, πρώτα με το υπέροχο σουτ του (κορυφαίου) Σιμόες στο 65΄ κι έπειτα με το σόλο του Ανσαριφάρντ στο 94΄.  

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62΄ Λιβάγια), Γκαρσία (81΄Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄ Ανσαριφάρντ). 

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Πέρβαν, Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν, Αρνολντ, Σλάγκερ (60΄ Γκέραρντ), Μπρέκαλο (79΄ Μπιάλεκ), Μεχμέντι, Στέφεν, Βέγκχορστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή