«Ολιστική μελέτη» από FIFA/UEFA για την Ελλάδα

«Ολιστική μελέτη» από FIFA/UEFA για την Ελλάδα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο εξόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου από την κρίση που το ταλανίζει εδώ και χρόνια θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA, αμέσως μετά το τέλος των επικείμενων αγώνων της εθνικής μας ομάδας για το Nation League, στα μέσα Οκτωβρίου. Αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών θα έλθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει και να παραδώσει στον πρωθυπουργό την «ολιστική μελέτη» που έχει ετοιμάσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με μια αναλυτική χαρτογράφηση των προβλημάτων και των παθογενειών που το μαστίζουν, συνοδευόμενη από προτάσεις για την υιοθέτηση πρακτικών που θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της εικόνας του στο άμεσο μέλλον.

Η πρώτη ενημέρωση για το περιεχόμενο της εμπεριστατωμένης μελέτης για τις απαιτούμενες αλλαγές στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου έγινε στη Νιόν της Ελβετίας, όπου μετέβη ο Λευτέρης Αυγενάκης για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της FIFA/UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, Λούκας Νικόλα και Μάριο Γεωργίου. Τον υφυπουργό Αθλητισμού καλωσόρισε στη Νιόν ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.   

Η παρουσίαση του προσχεδίου έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με τον κ. Αυγενάκη να εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από την πολύμηνη εργασία των αρμόδιων τμημάτων των διεθνών συνομοσπονδιών. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια τόσο λεπτομερής και εμπεριστατωμένη μελέτη για κάποια χώρα-μέλος, γι’ αυτό και το όλο εγχείρημα θεωρείται μεγάλη ευκαιρία να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέες, στέρεες, βάσεις. Στο περιθώριο της συνάντησης, συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με τους στημένους αγώνες, τη μάστιγα του ντόπινγκ και κάποια ζητήματα που αφορούν τους προπονητές του ποδοσφαίρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή