Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «οκτώ» του Ρολάν Γκαρός 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «οκτώ» του Ρολάν Γκαρός 

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία λαμπρή σελίδα στην αθλητική του ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς για πρώτη φορά προκρίθηκε στους «οκτώ» του Ρολάν Γκαρός.

Ο πρωταθλητής μας υπερίσχυσε του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-3, 7-6(9), 6-2, ύστερα από μία αναμέτρηση που διήρκεσε δύο ώρες και 28 λεπτά. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ (12οςστην παγκόσμια κατάταξη) από τον οποίο, πριν από λίγες ημέρες, ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά του Αμβούργου. 

Οι Τσιτσιπάς και ο Ντιμιτρόφ βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε αγώνα και, μάλιστα, με σημαντικό έπαθλο: το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης του Παρισιού. Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο Έλληνας τενίστας έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος της Ελλάδος που θα προκριθεί στους «οκτώ» του Ρολάν Γκαρός. Ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο σετ απειλήθηκε από τον αντίπαλό του καθώς, τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο σετ, η υπεροχή του ήταν αναμφισβήτητη. Με λίγα αβίαστα λάθη (30) σε σχέση με τον αντίπαλό του (50), ο πρωταθλητής μας πέτυχε δύο breaks σε έντεκα προσπάθειες.  

Για την πρόκριση στους «τέσσερις» θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρούμπλεφ, κάτι που δεν θεωρείται εύκολο. Ο Ρώσος νίκησε τον Μάρτον Φούτσοβιτς με 6-7(4), 7-5, 6-4 7-6(3). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή