Παναθηναϊκός: Μπόλονι αντί Πογιάτος

Παναθηναϊκός: Μπόλονι αντί Πογιάτος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις ένας βαθμός σε τρία παιχνίδια, ομάδα χωρίς ταυτότητα, καμία αγωνιστική πρόοδος και αποδυτήρια με έλλειμμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προπονητή. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα αίτια που στάθηκαν ικανά για να χωρίσουν οι δρόμοι του Ντάνι Πογιάτος και του Παναθηναϊκού, ένα «διαζύγιο» αναμενόμενο, αφού η κατάσταση έδειχνε μη αναστρέψιμη.

Η «πράσινη» ΠΑΕ από χθες βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη του 42χρονου Ισπανού, με τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι να είναι ο βασικός υποψήφιος για να τον διαδεχθεί. Ο 67χρονος Ρουμάνος που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις, είχε δουλέψει τη σεζόν 2011-2012 στον «Δικέφαλο του Βορρά» και τον οδήγησε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με μεγαλύτερη επιτυχία τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο.

Τον περασμένο Αύγουστο ανέλαβε τη Γάνδη, αλλά μετά τρία ματς, στα οποία είχε δύο ήττες, απομακρύνθηκε, ενώ επίσης εργάστηκε σε εθνική Ρουμανίας, Νανσί, Ρεν, Μονακό, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Σταντάρ Λιέγης και Αντβερπ.

Στον Παναθηναϊκό, η κατευθυντήρια γραμμή εξαρχής ήταν να διαδεχθεί τον Πογιάτος ξένος τεχνικός που όμως θα γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Γι’ αυτό εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, και οι περιπτώσεις των Πογιέτ και Χιμένεθ, με τον Αναστασίου να είναι η κύρια επιλογή από την ελληνική αγορά λόγω της προϋπηρεσίας του στην ομάδα.    

Προ των πυλών της εξόδου βρίσκεται και ο τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα, στον οποίο χρεώνονται η πρόσληψη του Πογιάτος, η απομάκρυνση των Ινσούα, Γιόχανσον, Αποστολάκη και η ταυτόχρονη έλευση των Χουανκάρ, Σάντσες και Αντονίτο. Επίσης, οι επιλογές των Σαβιέρ και Αγιούμπ και η διαχείριση των οικονομικών δεδομένων απέβησαν εις βάρος του Ρόκα.

Εξελίξεις υπήρξαν και στα μεταγραφικά, καθώς ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στη μεσαία γραμμή με έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, τον 32χρονο Βραζιλιάνο πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Ζοσέ Μαουρίσιο, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο, ενώ η ομάδα θέλει να αξιοποιήσει την έξτρα περίοδο που αφορά ελεύθερους ποδοσφαιριστές για να αποκτήσει και έναν επιθετικό που θα δώσει βοήθεια στους Μακέντα και Καρλίτος.  

• Στο τεχνικό τιμ εντάχθηκε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, που προήχθη από την Κ-19 όπου ήταν προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή