Μια Εθνική που ψάχνει την ταυτότητά της

Μια Εθνική που ψάχνει την ταυτότητά της

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμένος στη μετάφραση φαίνεται πως παραμένει ακόμα ο Τζον Φαντ Σιπ. Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής ναι μεν προσπαθεί να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα, έχοντας κατασταλάξει στο σχήμα, ακόμα όμως δεν έχει καταφέρει να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα για να εφαρμόσει το πλάνο του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια Εθνική η οποία είναι εγκλωβισμένη σε έναν αγωνιστικό λαβύρινθο.

Χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι της, με μεγάλα κενά στην άμυνα τα οποία φάνηκαν και στο ματς της Τετάρτης, ενώ ακόμα και όταν καταφέρνει να δημιουργήσει παιχνίδι φτάνει με εξαιρετική δυσκολία στο γκολ. Αλλωστε, τη διαφορά στα δύο τελευταία ματς με Μολδαβία και Κόσοβο την έκανε ένα πέναλτι. Αυτό που έβαλε ο Μπακασέτας στο ματς της Κυριακής και ξεκλείδωσε τον αντίπαλο και αυτό που έχασε ο ίδιος παίκτης την Τετάρτη. Μπορεί το Nations League να είναι μια διοργάνωση που έχει μπερδέψει ακόμα και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή, δεν παύει όμως να είναι ένας επίσημος θεσμός που βοηθά παράλληλα στο «χτίσιμο» της Εθνικής ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, όπου η αποστολή θα είναι σαφώς πιο δύσκολη, καθώς η Ελλάδα θα είναι η αδύναμη του ομίλου.

Ο Τζον Φαντ Σιπ και η Εθνική έχουν ακόμα δύο ευκαιρίες τον Νοέμβριο να σώσουν την παρτίδα και να μην πάει χαμένο ακόμα ένα Nations League. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται δύο νίκες, μία με τη Μολδαβία εκτός και μία με τη Σλοβενία εντός. Αν έρθουν αυτές, η Εθνική παίρνει την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία και παράλληλα μπαίνει χωρίς γκρίνια στα προκριματικά του Μουντιάλ. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει και ο Ολλανδός τεχνικός να αναθεωρήσει κάποιες από τις επιλογές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή