ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγώνας δρόμου για το τζάμπολ

agonas-dromoy-gia-to-tzampol-561120787

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/10) προσδιορίζεται η έναρξη της Basket League μετά την αναβολή (τη δεύτερη κατά σειράν) που έφερε το «μπλόκο» από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στον Ιωνικό. Ο νεοφώτιστος Χαρίλαος Τρικούπης θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, καθώς χθες κατάφερε να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Η επιτροπή έκανε δεκτό το νέο καταστατικό που της παρουσίασε η ομάδα από το Μεσολόγγι, επικυρώνοντας και τυπικά την παρουσία της στη διοργάνωση. Ο ΕΣΑΚΕ ρίχνει το βάρος του πλέον στην τακτοποίηση του θέματος με τον Ιωνικό, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 12 ΚΑΕ και με βάση τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όλα θα «τιναχθούν» στον αέρα, καθώς θα χρειαστεί νέα προκήρυξη, η δημόσια τηλεόραση είναι αμφίβολο αν και με ποιους όρους θα δεχθεί να συνεργαστεί, ενώ δεν δύναται να υπάρξει αναπλήρωση του κενού από την Α2, της οποίας ο μαραθώνιος έχει ήδη ξεκινήσει. 

Ηδη οι Νικαιώτες προχώρησαν σε ένσταση κατά της απόφασης της ΕΕΑ και ξεκίνησαν όλες τις ενέργειες, προκειμένου εντός της ερχόμενης εβδομάδας να παρουσιάσουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που χρειάζονται για την αδειοδότηση. 

Μάλιστα θεωρούν βέβαιο πως μέχρι την προσεχή Τρίτη το πρόβλημα, που εντοπίζεται στην εξαγορά του ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων και της μη κάλυψης του Μ.Κ. ύψους 216.000 ευρώ, θα έχει διευθετηθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται να έχουν τη συμπαράσταση και των υπολοίπων ΚΑΕ –έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ το βράδυ της Πέμπτης– αφού άλλωστε το συμφέρον όλων είναι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 12 συμμετέχοντες.